Ši masinė Lietuvos krepšinio aistruolių išvyka į varžybas suvienijo drauge į vieną būrį susirinkusius lietuvius. Didžiausia Čikagos sporto bazė dar nebuvo mačiusi tokios gausios užsienio sirgalių invazijos, atvykusios pagerbti dviejų Lietuvos krepšinio žvaigždžių, rungtyniaujančių NBA - Dariaus Songailos ir Šarūno Jasikevičiaus. Pastarieji nesitikėję tokio šilto tautiečių priėmimo rungtynių metu dėkojo juos atvykusiems palaikyti krepšinio sirgaliams.

Krepšininkai liko sužavėti

Dar gerokai prieš prasidedant rungtynėms “United Center” arenoje karaliavo jaunieji “Litunica” krepšininkai, kurie tarpusavyje sužaidė draugiškas rungtynes. Aikštę rungtynėms, kurioje NBA čempionu tapo Michaelas Jordanas, Lietuvos vaikams suteikė “Bulls” komandos vadovybė. Šis jaunųjų krepšininkų pasirodymas buvo tarsi įžanga prieš vakaro rungtynes. Smagu buvo matyti geltona, žalia, raudona spalvų marškinėliais išryškintus Lietuvos krepšinio aistruolius, skubančius susitikti su mūsų šalies krepšinio žvaigždėmis.

Dėl traumos (skilęs pėdos kaulas) vis dar negalintis rungtyniauti D.Songaila pakilęs nuo atsarginių žaidėjų suolelio mojuodamas padėkojo savo gerbėjams. Krepšininkas vėliau prisipažino, kad sunku buvo nusėdėti ant atsarginių žaidėjų suolelio matant tokį karštą tautiečių palaikymą. “Norėjosi išbėgti į aikštę ir savo žaidimu atsidėkoti sirgaliams” – sakė D.Songaila, kuris dėl traumos greičiausiai praleis visas šio sezono “Bulls” komandos varžybas.

“Senai jau nesijaučiau taip gerai matydamas tautiniais marškinėliais pasidabinusių sirgalių minią. Jaučiau didelį pakylėjimą. Jausmas buvo nerealus ir tai gerokai “kalė” man per širdį” – po rungtynių prisipažino Š.Jasikevičius. Nors “Indiana Pacers” klubas, kuriam atstovauja lietuvis 96:102 turėjo pripažinti aikštės šeimininkų – “Bulls” krepšininkų pranašumą, Lietuvos krepšininkas aikštę paliko lydimas ovacijų.

Kartu su lietuviais linksminosi ir amerikiečiai

Šaras per šias įsimintinas rungtynes per 19 žaidimo minučių savo sirgaliams atsidėkojo 9 taškais, 4 atkovotais kamuoliais bei 2 rezultatyviais perdavimais. Po kiekvieno taiklaus Š.Jasikevičiaus metimo “lietuviška” tribūna pavirsdavo į tikrą pragaro mašiną. Greta sėdėję “Bulls” krepšinio sirgaliai, amerikiečiai, sunkiai suvokdami šios analogų neturinčios misijos idėjos, stebėjosi “geltonai – žaliai – raudonų” beprotišku šėlsmu, o kai kurie iš jų taip įsisuko į lietuvių verpetą, kad kartu su jais traukė dainas ar šoko.

Lietuvos krepšinio sirgaliai, iš kurių dauguma buvo Čikagoje gyvenantys išeiviai, gerokai išjudino aptingusius vietos krepšinio mėgėjus. Gyva aistruolių banga, kuri kaskart subanguodavo lietuvių tribūnose į save atkreipė visų dėmesį. O didžiausia palaima lietuvius aplankė tada, kai po “United Center” arenos skliaustais nuskambėjo Lietuvos krepšinio sirgalių himnu jau tapusi Marijono Mikutavičiaus daina “Trys milijonai”. Matydami kokia euforija pagavo visus drauge šią dainą traukusius lietuvius, varžybų organizatoriai dar kartą buvo priversti pakartoti šį superhitu tapusį kūrinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją