Prieš tai Belgijos krepšinio lyga sustabdė sezoną kovo 11 dieną ir ketino jį atnaujinti anksčiausiai nuo balandžio 3 dienos. Vis dėlto šeštadienį buvo priimtas sprendimas apskritai nutraukti sezoną ir pagal esamą turnyrinę lentelę paskelbti nugalėtojais „Filou“ krepšininkus.

Pastarajai komandai atstovauja ir lietuvis Mindaugas Kupšas.

Ostendės klubas iki sezono suspendavimo buvo iškovojęs 13 pergalių ir 4 kartus pralaimėjęs. Vicečempiono titulas atiteko Monso „Belfius“ (12-5) klubui. Trečioje vietoje liko Antverpeno „Giants“ (11-6).

„Tokiomis sąlygomis su klubais esame atsakingi, kad visa sporto bendruomenė ir sirgaliai būtų saugūs ir sveiki“, – teigė Belgijos krepšinio federacijos prezidentas Jean-Pierre'as Delchefas.

Priminsime, kad penktadienį posėdžiavusi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdyba priėmė sprendimą laikytis būtiniausių saugumo reikalavimų ir imtis visų atsargumo priemonių siekiant stabdyti COVID-19 viruso plitimą šalyje.

LKL valdybos sprendimu, dėl nenugalimų jėgų (force majeure) aplinkybių 2019–2020 m. „Betsafe–LKL“ čempionatas nutraukiamas ir galutinė komandų rikiuotė skelbiama pagal rezultatus po 24-ojo pirmenybių reguliariojo sezono turo. 27-ojo čempionato nugalėtoju skelbiamas Kauno „Žalgiris“, vicečempionu – Vilniaus „Rytas“, trečiosios vietos laimėtoju – Panevėžio „Lietkabelis“.

LKL valdyba vienbalsiai priėmė sprendimą po sezono nevykdyti LKL nuostatų 13.2. punkto. Tai reiškia, kad paskutinę vietą čempionate užėmęs Kėdainių „Nevėžis“ nepraranda vietos dalyvauti kito sezono „Betsafe–LKL“ čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)