"Cleveland Cavaliers" - "Sacramento Kings" 89:95 (25:23, 16:18, 28:36, 20:18).

Antrąjį kartą šį sezoną susikovė dvi "lietuviškos" komandos.

Didelės prarajos turnyrinės lentelės atžvilgiu šiame susitikime nebuvo. Vis dar be LeBrono Jameso (Lebrono Džeimso) rungtyniavę "Kavalieriai" užima vieną paskutinių vietų NBA, tuo tarpu "Kings" pirmauja čempionate. Nepaisant to, nuo pirmųjų minučių užvirė atkakli kova. Tačiau kėlinio vidury svečiai atkarpą laimėjo 10:8 ir pabėgo į priekį 18:8. Vis dėlto kėlinio pabaigoje 8 "sausus" taškus surinkę šeimininkai persvėrė rezultatą į savo pusę - 25:23.

Antrajame kėlinyje kova vyko kaip niekad aršiai - abi komandos žaidė apylygiai ir taškas į tašką. Tačiau jau trečiojo kėlinuko metu kiek išryškėjo "Kings" stiprumas. Jie įgijo ir išlaikė 5 taškų persvarą, kurią kėlinio pabaigoje padidino iki 8 taškų - 77:69.

Nepaisant to sužaidus 5 ketvirtojo kėlinio minutes "Cavaliers" priartėjo iki 4 taškų. Vis dėlto iš to nieko išpešti nepavyko - arčiau "Kings" krepšininkai neprisileido, o Klyvlendo žaidėjai patys to padaryti nesugebėjo. Pabaigoje šeimininkams nesisekė atakuoti krepšio, o Sakramentas pelnė kelis taškus paeiliui ir susikrovė 6 taškų pranašumą.

Ketvirtas "Cavaliers" komandoje pagal rezultatyvumą buvo Žydrūnas Ilgauskas, kuris žaidė po vieno praleisto mačo dėl diskvalifikacijos. Lietuvis per 30 minučių įmetė 13 taškų (1/2 baudų, 6/15 dvitaškių), atkovojo 9 kamuolius, blokavo 2 oponentų metimus, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą perėmė kamuolį iš oponento. Tuo tarpu jo varžovas Darius Songaila ant parketo išbuvo 3 minutes, prametė dvitaškį ir taškų nepelnė, tačiau kartą prasižengė.

"Kings" gretose vėl nesulaikomas buvo serbas Predragas Stojakovičius, šį kartą į savo sąskaitą įsirašęs 37 taškus (5/6 baudų, 7/16 dvitaškių, 6/9 tritaškių) bei 10 atkovotų kamuolių per 45 minutes. 13 taškų įmetė jo tautietis Vlade Divacas (9 atk. kam., 9 rez. perd.), 12 pridėjo Mike'as Bibby (Maikas Bibis), o po 11 į savo sąskaitas įsirašė Dougas Christie (Dagas Kristis, 7 rez. perd.) ir Bobby Jacksonas (Bobis Džeksonas).

"Cavaliers" gretose šį kartą nežaidė L.Jamesas, tad rezultatyviausiu žaidėju tapo nuo atsarginių suolelio pakilęs Dajuanas Wagneris (Dachuanas Vagneris) - 20 taškų. 18 jų įmetė Ericas Williamsas (Erikas Viljamsas), 15 pridėjo Carlosas Boozeris (Karlosas būzeris, 11 atk. kam., 6 rez. perd.). Įžaidėjo pareigas perėmęs Kevinas Ollie (Kevinas Olis) per 43 minutes įmetė 9 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Beje, "Cavaliers" klube aikštėje nepasirodė ne tik L.Jamesas - klubo garbės negynė ką tik mainų metu į Klyvlendą atvykę Rubenas Boumtje-Boumtje (Rubenas Bumtjė-Bumtjė) bei Jeffas McInnisas (Džefas Makinisas).

"Dallas Mavericks" - "Los Angeles Lakers" 106:87 (31:22, 28:24, 30:23, 18:17).

Vis dar be trijų iš keturių žvaigždžių žaidžianti "Lakers" ekipa nesugeba pasipriešinti oponentų aikštėse. Beje, tai buvo jau devintosios "Lakers" rungtynės svečiuose iš eilės, kai jie patiria nesėkmę.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo 31 tašką pelnęs Michaelas Finley (Maiklas Finlis, 7 atk. kam.). 26 taškus į savo sąskaitą įsirašė Antawnas Jamisonas (Antonas Džemisonas, 9 atk. kam.), 23 pridėjo Antoine'as Walkeris (Antuanas Volkeris, 9 atk. kam., 7 rez. perd.), o 16 surinko Dirkas Nowitzki (Dirkas Novickis, 9 atk. kam., 6 rez. perd.).

"Lakers" gretose pasižymėjo Deveanas George'as (Devinas Džordžas), surinkęs 24 taškus ir 6 atkovotus kamuolius. Kareemo Rusho (Karimo Rašo) bei Stanislavo Medvedenkos sąskaitose po 18 taškų, o Gary Paytonas (Garis Peitonas) pridėjo jų 11.

"Seattle SuperSonics" - "Golden State Warriors" 103:87.

"Sonics": A. Daniels - 18 tšk., B. Barry - 17 tšk., 7 rez. perd., 6 atk. kam., R. Allen - 13 tšk., 9 atk. kam., R. Lewis - 13 tšk., R. Murray - 13 tšk.

"Warriors": S. Claxton - 18 tšk., M. Dunleavy - 18 tšk., 11 atk. kam., A. Johnson - 14 tšk.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją