Praioje kiek užsimiegojęs, „Žalgiris“ aukštesnę pavarą įjungė antrajame kėlinyje kurį laimėjo 28:11, o po lygaus trečiojo ketvirčio 13:13, ketvirtajame kėlinyje žaidimas jau vyko į „vienus vartus” 23:5.

Rezultatyviausias kauniečių gretose buvo vis geriau komandoje besijaučiantis gynėjas Rokas Jokubaitis. Jaunasis „Žalgirio“ talentas krepšį atakavo šimtaprocentiniu pataikymu (3/3 tritaškiai, 2/2 dvitaškiai, 1/1 baudos), pelnė 16 taškų ir surinko 21 naudingumo balą.

Tiesa, Rokas buvo vienintelis žalgirietis, pataikęs iš toli. Likusieji 16 jo komandos draugų tolimų metimų skriejo pro talš.

Neblogos prisistatymo rungtynės vietos publikai buvo ir aukštaūgiui naujokui Jockui Landale'ui. Australas surinko dvigubą dublį, pelnė 11 taškų ir atkovojo 11 kamuolių, su 24 naudingumo balais buvo naudingiausias „Žalgirio“ gretose.

Po rungtynių LKL čempionų strategas Šarūnas Jasikevičius pasidžiaugė pergale, tačiau turėjo priekaištų komandai dėl koncentracijos stokos ir detalių neišpildymo.

„Rungtynės įdomios – skirtumas didelis, tačiau daug dalykų neatlikome gerai, neišpildėme detalių. Iš kitos pusės, „atjungėme“ varžovų pagrindinį jų žaidėją.

Nieko nepataikėme, tai būtų atlaisvinę žaidimą, kaip tai įvyko Šiauliuose, tačiau 15 puolime atkovotų kamuolių rodo, kad stengiamės. Svarbiausia dabar rinkti pergales, mokytis iš klaidų ir gerų dalykų“, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

Rungtynes įžaidėjo pozicijoje pradėjo naujokas meksikietis Alexas Perezas, tačiau pranašumą „Žalgiris“ įgavo tada, kai komandai vadovavo Lukas Lekavičius ir Rokas Jokubaitis.

Š. Jasikevičius patvirtino gandus, kad A. Perezas turi problemų šeimoje. Tiesa, treneris negalėjo pasakyti, koks bus meksikiečio tolimesnis kelias. Yra kalbų, kad 26-erių A. Perezas paliks Kauną.

„Alexas turi problemų šeimoje, jam yra nelengva. Serga jo tėtis ir senelis. Jis labai stengiasi, bet galvoje yra sunkios mintys. Nėra jokių problemų nei su jo elgesiu, nei su darbo etika. Tačiau šeimoje situacija yra nepavydėtina. Ar jis paliks komandą, priklauso tik nuo jo paties. Darome viską, kad jis čia jaustųsi gerai.

Kalbant apie L. Lekavičių ir R. Jokubaitį, šiuo sezono metu svarbu turėti žmones, kurie žino sistemą, kurie gerai jaučiasi. Kiekvienais metais, kiekvienoje komandoje yra panašiai. R. Jokubaitis būdamas toje pačioje sistemoje tampa ramesnis.

Klausimas ar jis kiekvieną sykį taip pataikys iš toli, šiandieninis pataikymas padeda jam tapti visapusišku žaidėju. Malonu už jį, jis daug dirba su metimu, stengiasi. Tai nėra tas žaidėjas, kurį reikėtų skolinti, jis yra „Žalgirio“ žaidėjas“, – įžaidėjų situaciją komandoje apibūdino Š. Jasikevičius.

Šiose rungtynėse A. Perezas žaidė 22 min., per kurias pelnė 6 taškus (2/4 dvit., 2/2 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius ir 3 sykius suklydo. Mačą jis baigė su 6 efektyvumo balais.

Savo emocijas ir būseną dar prieš rungtynes A. Perezas išreiškė ant savo batelių juodu markeriu užrašęs anglišką keiksmą, skirtą negailestingai vėžio ligai.

Rungtynes dėl smulkios traumos praleido dar vienas gynėjas amerikietis Thomasas Walkupas.

Eurolygos sezoną „Žalgiris“ kitą savaitę pradės namų rungtynėmis su Vitorijos „Baskonia“. Iki jų kauniečiams liko sužaisti vieną LKL mačą – šeštadienį išvykoje su Kėdainių „Nevėžiu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)