57-erių krepšinio specialistas neseniai sugrįžo į Lietuvą po praėjusio sezono, tačiau gimtinėje neužsibuvo.

Jau artimiausiomis dienomis jis tranzitu per Vokietiją išvyksta atgal į Kiniją, kur pratęs darbą klube ir formuos sudėtį naujam sezonui.

„Išvykstu ilgam, į Lietuvą grįšiu tik kitą pavasarį, nebent čia nuspręstume suorganizuoti treniruočių stovyklą“, – Krepšinis.lt sakė 2008-2009 ir 2014-2016 m. Kauno „Žalgirį“ treniravęs G. Krapikas.

Praėjusį sezoną jo treniruojama „Monkey Kings“ ekipa Kinijos čempionato turnyro lentelėje užėmė 19 vietą tarp 20 komandų. „Monkey Kings“ savo gretose turėjo tik vieną aukštesnės klasės žaidėją – G. Krapiko auklėtiniu buvo gynėjas Joe Youngas, vilkėjęs ir Indianos „Pacers“ marškinėlius, o Kinijos čempionate praėjusį sezoną rinkęs po 36,1 taško per rungtynes.

Kinijoje likti planuoja ir kitas krepšinio specialistas iš Lietuvos – Rolandas Jarutis. Šį sezoną jis dirbo Fudziano „Sturgeons“ komandos trenerių štabe, stratego ShiLongo Zhu asistentu.

Komanda reguliariajame sezone finišavo 7-a, o atkrintamosiose varžybose įveikė vieną etapą ir pasirodymą užbaigė ketvirtfinalyje.

Tiesa, anot paties 42-ejų R. Jaručio, nors klubas ir siūlo pasilikti, dabar Kinijoje jis jau ieškosi nebe asistento, o vyriausiojo komandos trenerio darbo.

„Sezonui baigiantis buvau gavęs pasiūlymą tapti antros Kinijos lygos (joje pernai žaidė Mindaugas Kupšas, – red. past.) komandos vyriausiuoju treneriu, tačiau norėčiau dirbti aukščiausiame kinų lygyje – CBA čempionate. Tikrai gera lyga, tiek Lietuvos rinktinės gerbėjai, tiek patys krepšininkai per Kinijoje netrukus vyksiantį pasaulio čempionatą pamatys, kad sąlygos ten yra labai geros“, – viešėdamas DELFI laidoje „Krepšinio zona“ sakė R. Jarutis.

Primename, kad praėjusį sezoną Kinijos čempionate, Šandongo „Golden Stars“ klube žaidė ir brangiausias šios lygos krepšininkas Donatas Motiejūnas.

Jo komanda reguliariajame sezone finišavo aštunta, bet neįveikė jau pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo – aštuntfinalio.

D. Motiejūnas netrukus pasirašė sutartį su San Antonijaus „Spurs“ komanda, tačiau NBA lygoje kol kas dažniausiai atlieka tik statisto vaidmenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)