„Rungtynės buvo sunkios, net grubios. Tačiau mes nenusileidome. Gerai pavyko žaisti prieš asmeninę gynybą, tačiau prieš aikštės gynybą žaidimą dar reikia tobulinti. Iš esmės mūsų merginų nusiteikimu ir ryžtu esu patenkintas”, – po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Rimvydas Samulėnas.

Lietuvės rungtynes pradėjo aktyviai ir jau netrukus ženkliai išsiveržė į priekį. Tačiau varžovėms ėmus gintis aikšte, Lietuvos krepšininkės pradėjo klysti, o nepataikiusios nespėdavo grįžti gintis. Iš viso lietuvės suklydo 22 kartus (švedės 23). Prieš tai per dvejas pralaimėtas Europos čempionato atrankos rungtynes būtent klaidos trukdė Lietuvai pasiekti geresnių rezultatų.

Kai kuriais momentais aikštėje užvirdavo aistros, būdingos lemiamoms čempionatų rungtynėms. Nesportinėmis pražangomis buvo baudžiamos abiejų ekipų žaidėjos.

Vis dėlto, Lietuvos rinktinė sugebėjo išlaikyti žaidimo vadžias savo rankose ir nė karto neleido švedėms, kurias treniruoja lietuvė Jurgita Kaušaitė, pirmauti.

Rezultatyviausiai iš lietuvių rungtyniavo Kamilė Nacickaitė – 16 taškų (3/8 dvitaškių, 3/7 tritaškių), 3 rezultatyvūs perdavimai.

Labai naudingai žaidė sugrįžusi į rinktinę Sandra Linkevičienė. Ji pelnė 7 taškus, tačiau taip pat atkovojo 8 kamuolius (daugiausia komandoje) ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Po šių rungtynių Lietuvoje stovyklauti pasirinkusios švedės keliauja žaisti atrankos rungtynes į Suomiją, o po to – į Ispaniją.

Lietuva vasario 24 dieną žais lemiamas rungtynes su latvėmis. Norėdamos išlaikyti galimybes patekti į 2017 m. Europos čempionatą, lietuvės privalo laimėti.

Rungtynių Kėdainių arenoje pradžia – 19 val. Įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)