Kinijos rinktinė finale tik po atkaklios kovos 70:69 (16:15, 15:21, 28:20, 11:13) palaužė Jordanijos krepšininkus.

Likus žaisti kiek daugiau nei minutei po Jordanijos atstovo tritaškio rezultatas buvo lygus (69:69), tačiau per likusį laiką vienintelį tašką pelniusi Kinijos rinktinė šventė pergalę.

Naudingiausiu krepšininku buvo pripažintas kinų lyderis bei NBA klubo Vašingtono "Wizards" puolėjas Jianlianas Yi.

Vietą Londono olimpinėse žaidynėse kitų metų liepos 2-8 dienomis be Jordanijos bandys iškovoti Lietuvos, Graikijos, Rusijos, Makedonijos, Nigerijos, Angolos, Naujosios Zelandijos, Venesuelos, Puerto Riko, Dominikos Respublikos ir Pietų Korėjos nacionalinės komandos.

Kol kas nėra aišku, kur bus rengiamos olimpinis atrankos turnyras, tačiau jo rengėjais norėjo tapti ir lietuviai, kuriuos išgąsdino Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) apetitas - už teisę rengti turnyrą FIBA paprašė keliais milijonais eurų daugiau nei gali mokėti Lietuvos krepšinio federacija.

Apie norą, jog atrankinės varžybos įvyktų jų šalyje yra kalbėję Europos čempionate ketvirtąją vietą iškovoję makedonai, rusai, puertorikiečiai, venesueliečiai bei dabar jau Azijos čempionatą laimėję kinai.

Olimpinėje atrankoje 12 rinktinių bus padalintos į keturias grupes, o į kitą etapą pateks po dvi geriausias kiekvienos grupės rinktines. Jos susikaus ketvirtfinaliuose, o po to – pusfinaliuose. Pusfinalių nugalėtojai iš karto gaus kelialapius į olimpiadą, o mačo dėl trečios vietos laimėtojas gaus paskutinį bilietą į olimpines žaidynes.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją