Sėkmingai Dainiaus Adomaičio treniruojamoje komandoje pritapęs F. Cruzas, dažnai vadinamas tiesiog Pako, apie savo gyvenimo Lietuvoje etapą papasakojo Meksikoje dirbančiam AS žurnalistui Eduardo Lopezui.

Į „Ryto“ komandą iš Ispanijos lygos Fuenlabrados „Baloncesto“ komandos praėjusią vasarą persikėlęs Pako greitai tapo vienu iš sostinės ekipos atakų lyderių. LKL čempionate F. Cruzas per rungtynes vidutiniškai pelnė po 11,6 taško, atkovojo po 2,2 kamuolio ir atliko po 2,6 rezultatyvaus perdavimo – tritaškius meksikietis metė 45,6 proc taiklumu.

Anot F. Cruzo, kovo 13-ąją žaidėjai sužinojo apie tai, kad dėl koronaviruso yra nutraukiamas LKL čempionatas, o jo nugalėtoju skelbiamas Kauno „Žalgiris“. Krepšininkas neslepia, kad kilusi įtampa dėl viruso plitimo kainavo nemažai nervų.

„Komanda man padėjo ieškoti skrydžių, bet iš Lietuvos išvykti buvo nelengva. Du mano skrydžiai buvo atšaukti. Laimei, pavyko išvykti į Frankfurtą, o jau iš ten iškeliavome į Meksiką – kelionė truko tris dienas.

Teko nakvoti Vokietijoje, taip pat ir Meksike. Nebuvo galimybių keliauti greitai, nebuvo paprasta, – pasakojo F. Cruzas, šiuo metu esantis gimtajame Nogaleso mieste. – Neslėpsiu, kad paskutinės dienos Lietuvoje buvo sunkios – manėme, kad absoliučiai visi skrydžiai bus nutraukti ir pademijos metu teks gyventi ne gimtoje šalyje. Apie tai pagalvoti buvo sunku. Kiekvienas geriausiai jaučiasi savo gimtojoje žemėje, todėl buvome susirūpinę. Laimei, sugrįžti pavyko.“

Anot F. Cruzo, jis labai rimtai svarstytų galimybę į Lietuvą sugrįžti ir kitą sezoną – jam patiko ir pati šalis, ir komanda, kuriai atstovavo.

„Turiu galimybę sugrįžti į „Rytą“ kitais metais, kadangi pasirašiau sutartį dvejiems metams. Pirmi metai – garantuoti, antri – tokiu atveju, jei klubas panorės mane susigrąžinti, o ir aš pats norėsiu sugrįžti. Taigi, esame situacijoje, kurią pavadinčiau „pažiūrėsime“.

Bet iš esmės nematyčiau kliūčių sugrįžimui – situacija man ir šeimai Lietuvoje yra palanki, tai tikrai būtų geras variantas. Žinoma, jeigu atsirastų geresnė komanda, pasiūlanti geresnes sąlygas, tokia proga pasinaudočiau.“

Paklaustas, kaip pavyko išspręsti klausimą dėl atlyginimų, kuriuos dauguma klubų Lietuvoje žaidėjams liovėsi mokėti paskelbtus apie čempionato nutraukimą, meksikietis gūžčiojo pečiais.

„Situaciją dėl atlyginimų bandoma spręsti – dar nežinome, ar bus sumokėti pinigai, ar nebus. Ar bent jau dalis. Nė vienas žaidėjas Lietuvoje nežino, kokia bus jo situacija ateityje, nes įvyko kažkoks susitarimas tarp klubų. Tačiau faktas toks, kad sutartis mes buvome pasirašę visam sezonui“, – pažymėjo jis.

„Dabar dauguma laukia, kol ši pandemija pasitrauks. Iš tikrųjų tai ir yra svarbiausia visam pasauliui, o vėliau reikės pradėti derybas. Tiesa, kiek žinau, Lietuvoje situacija gana sparčiai taisosi – žmonės liko namuose ir dabar tikisi, kad artimiausiu metu karantinas baigsis, o jie sugrįš į darbus“, – pridūrė F. Cruzas.

Paklaustas, kaip vertina krepšinio lygį Lietuvoje ir „Ryto“ komandą, krepšininkas negailėjo komplimentų.

„Nors komandų ir nėra daug, pati lyga – labai konkurencinga, žaidžiamas kokybiškas krepšinis. Kauno „Žalgiris“ yra Eurolygos komanda, kuri per paskutinius metus laimi viską, o mes patys esame antras geriausias klubas šalyje.

Europos taurėje turėjome gerą sezoną, daug išmokome. Aš likau patenkintas tuo, koks krepšinis žaidžiamas Vilniuje. Nebuvo žmogaus, kuris vienas pats bando išspręsti visas problemas ir dažniausiai to nesugeba padaryti. Visi žino savo vaidmenis – man tai labai patiko. Labiausiai apmaudu, kad nepavyko užbaigti sezono“, – pasakojo 191 cm ūgio gynėjas.

Apskritai, anot F. Cruzo, gyvenimas Lietuvoje jam labai patiko – išskyrus klimatą.

„Šalies sostinė Vilnius – labai gražus miestas su išskirtiniu senamiesčiu. Ir architektūra graži, ir restoranų daug – yra ką veikti.

Vienintelė problema asmeniškai man yra klimatas – dažnai būna šalta ir dangus didžiąją laiko dalį apsiniaukęs. Tačiau mums pavyko Lietuvoje adaptuotis. Puiku, kad visi žmonės kalba angliškai yra yra paslaugūs. Kadangi mes su žmona kalbame angliškai, problemų neturėjome. Komandoje taip pat visi 12 žaidėjų galėjome susikalbėti anglų kalba“, – tvirtino jis.

Pasak gynėjo, šiuo metu laiką jis stengiasi leisti namuose. „Į lauką bandau eiti kuo rečiau. Tik tais atvejais, kai nėra išvengiama. Laiką namuose leidžiame su vaikais, namuose ir sportuoju“, – teigė F. Cruzas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)