Nepaisant to, kad B. Daviesas šiuo metu rungtyniauja aukščiausiame lygyje nuo išvykimo iš NBA, buvęs Brigamo Jango universiteto aukštaūgis žaidžia vieną įspūdingiausių sezonų savo profesionalaus krepšininko karjeroje.

Brandonas Daviesas

Pirmą sezoną Kauno „Žalgiriui“ atstovaujantis B. Daviesas tapo vienu iš pagrindinių LKL pirmenybių lyderių bei Eurolygos finalo ketverto turnyro dalyvių žaidėjų. Jo pasirodymas abejose lygose sulaukė daug dėmesio ir padovanojo aukštaūgiui daug skambių įvertinimų.

Keletą kartų geriausio LKL savaitės krepšininko vardą iškovojęs amerikietis tapo vienu iš aštuonių kandidatų naudingiausio lygos krepšininko titulo rinkimuose. Jo atstovaujamas „Žalgiris“ iškovojo 32 pergales ir patyrė 4 pralaimėjimus, o pats žaidėjas pirmavo komandoje tiek pagal pelnytų taškų, tiek pagal atkovotų kamuolių vidurkius.

Dėmesio aukštaūgis sulaukė ir Eurolygoje, kur buvo pripažintas geriausiu balandžio mėnesio žaidėju, o portalas eurohoops.net jį, kartu su Anthony Gillu, išrinko geriausiais šio sezono lygos naujokais.

Susisiekėme su buvusia Provo vidurinės ir BYU universiteto žvaigžde, norėdami sužinoti daugiau faktų apie jo pirmuosius metus Lietuvoje.

– Visų pirma, kaip pats atsidūrei „Žalgiryje“?

– Po praėjusio sezono Monake aš pradėjau dirbti su nauju agentu ir nauja agentūra – BeoBasket. Ji yra geriausia agentūra Europoje. Tai jie man surado sutartį su „Žalgiriu“ ir suteikė galimybę debiutuoti Eurolygoje.

– Koks jausmas atstovauti tokiam mylimam ir išdidžiam klubui?

– Neapsakomas. Čionykščiai sirgaliai yra neįtikėtini, jie be proto aistringai seka krepšinį. Tai krepšinio šalis. Jie tikrai mums padovanoja labai daug meilės.

– Kokie įspūdžiai iš darbo su treneriu Šarūnu Jasikevičiumi?

– Tiesiog siurrealu. Jis yra legenda visoje Europoje. Kad ir kur nuvažiuotumėme, jis visur turi gerbėjų. Net ir atsidūrus priešiškoje atmosferoje jis sulaukia labai daug pagarbos. Daugumoje arenų žiūrovai jį pasitinka plodami atsistoję.

Lietuva yra paslėptas brangakmenis. Tai tikrai ne pirma vieta, apie kurią pagalvotum vykdamas atostogauti iš JAV, bet dabar, kai čia pagyvenau ir susipažinau su trupučiu vietinės kultūros bei istorijos, man ši vieta tapo antrais namais. Myliu šitą šalį.
Brandonas Daviesas

– Ar labai skiriasi FIBA Čempionų lygos ir Eurolygos žaidimo lygis?

– Čempionų lyga yra puiki, kovinga lyga, tačiau Eurolygos krepšinis po NBA yra geriausias ir pajėgiausias pasaulyje.

– Ar faktas, kad iš tolimesnės kovos eliminavote buvusį Jutos universiteto žaidėją Kimą Tillie, atstovaujantį „Olympiakos“, pridėjo pergalei papildomo džiaugsmo?

– Be abejonės! Kai jis mane dengdavo, visada pajusdavau dar didesnį jėgų antplūdį. (B. Davieso atstovauto Brigamo Jango ir Tillie Jutos universitetai yra principiniai varžovai, o jų tarpusavio dvikovos Jutoje yra vadinamos „Šventuoju Karu“ – vert. past.)

– Kaip palygintum žaidimą Eurolygoje su NBA praleistu laiku?

– Sunku tai lyginti, nes tai aukščiausio lygio krepšinis. NBA yra kupina geriausių pasaulių atletų, o ten vykstančios rungtynės atrodo kaip steroidus vartojančių sprinterių kova, kurioje geriausi krepšininkai stengiasi rezultatyvumu aplenkti vienas kitą.

Eurolyga yra tarsi milžiniško tempo šachmatų partija, kurioje pilna strategiško planavimo ir atakavimo. Tai visai kitas padaras. Yra daug žmonių, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių negali žaisti NBA, tačiau yra ir daug NBA krepšininkų, kurie nesugebėtų žaisti Eurolygoje.
Brandonas Daviesas ir Donatas Motiejūnas

– Kaip susiklostė šio sezono eiga, turint galvoje, kad geriausią formą pasiekei palyginus neseniai?

– Man pasisekė, kad visos aplinkybės palankiai susidėliojo tinkamu metu. Pastaruoju metu žaidžiu pasitikėdamas savimi ir viliuosi, kad pavyks ir toliau išlaikyti aukštą lygį. Kiekvienais metais panašiu metu viskas pradeda nusistovėti ir aš imu žaisti užtikrinčiau. Šiuo atžvilgiu esu pakankamai stabilus.

– Kaip susiklostė derybos dėl naujos sutarties ir kodėl nusprendei likti Lietuvoje dar dvejus metus?

– Mano agentas ir komanda derybas dėl naujos sutarties pradėjo po Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos. Buvęs kontraktas buvo sudarytas principu 1+1. Tai reiškia, kad po sezono tiek aš, tiek komanda turėjome teisę pratęsti bendradarbiavimą arba atsisveikinti.

Spėju, kad jiems patiko mano žaidimas, nes vietoje plius vieno kitam sezonui jie man pasiūlė dvejų metų kontraktą, kurio aš negalėjau atsisakyti. Man čia labai patinka. Tai nuostabi vieta krepšiniui. Nuo viršaus iki apačios, nuo sirgalių iki treniruočių. Nėra kitų tokių vietų, kaip ši.

– Kaip pavyko prisitaikyti prie gyvenimo Lietuvoje socialiniu aspektu?

– Kaip jau minėjau, Lietuva yra puiki vieta gyventi. Tiesą pasakius, man ji labai primena Jutą. Iš dalies – jausmas kaip namie. Visai panašus klimatas, puikūs ir draugiški žmonės. Dauguma kalba angliškai ar supranta bent keletą žodžių. Čia didelis restoranų, prekybos centrų, kino teatrų pasirinkimas. Komandos draugai irgi nuostabūs.

Mums pasisekė, kad galėjome gyventi tokiose vietose kaip Italija, Prancūzija ar Monakas, ir tie kraštai yra labai populiarūs galvojant apie kelionę į Europą. Tačiau Lietuva yra paslėptas brangakmenis. Tai tikrai ne pirma vieta, apie kurią pagalvotum vykdamas atostogauti iš JAV, bet dabar, kai čia pagyvenau ir susipažinau su trupučiu vietinės kultūros bei istorijos, man ši vieta tapo antrais namais. Myliu šitą šalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)