Į juodąjį sąrašą „Lietkabelis“ pateko dėl to, jog delsia atsiskaityti su buvusiu ekipos atstovu Luku Aukštikalniu.

23-ejų gynėjas gimtojo miesto komandoje žaidė 2012-2018 metais. Praėjusį sezoną jis pradėjo antroje Ispanijos lygoje rungtyniaujančiame Hueskos „Levitec“ klube, pavasarį prisijungė prie Pasvalio „Pieno žvaigždžių“.

FIBA krepšinio arbitražo teismas praėjusį balandį priteisė žaidėjui 32 tūkst. eurų kompensaciją ir palūkanas už per dvejus metus neišmokėtą atlyginimo dalį.

„Lietkabelis“ taip pat įpareigotas padengti 9,5 tūkst. teismo išlaidų.

Tačiau Panevėžio klubas sprendimo nevykdė ir ketvirtadienį susilaukė FIBA sankcijų.

Pasak L. Aukštikalniui atstovaujančio advokato Antano Paulausko, „Lietkabeliui“ nepalankų FIBA krepšinio arbitražo sprendimą pripažinęs vykdytinu jau yra ir Lietuvos apeliacinis teismas, bet antstoliams iki šiol nepavyko išieškoti reikalaujamos sumos.

Todėl papildomai kreiptasi į FIBA prašant pritaikyti sankcijas.

„Klubas ignoruoja teismo sprendimą, vengdamas jo vykdymo visokiais absurdiškais argumentais, kuriuos FIBA atmetė kaip nesąmoningus. Klubas kaltina Luką sąmokslu, bando nukreipti dėmesį į tai, kad jo tėvas Irmantas Aukštikalnis iki dalininkų tarpusavio konflikto dalyvavo klubo veikloje. Bet šita sena dainelė niekam įspūdžio nebedaro, atrodo, kad pats „Lietkabelis“ verčia save pajuokos objektu“, – Krepšinis.lt komentavo A. Paulauskas.

Realybėje naujokų registracijos draudimas pritaikomas tik tarptautiniams perėjimams – kitaip tariant, klubas negali pasipildyti kitose šalyse žaidusiais krepšininkais.

Trečiadienį su Tomu Lekūnu rankomis sukirtusi Panevėžio ekipa šiuo metu taip pat turi sutartis su Mariumi Valinsku, Stefanu Sinovecu bei Vyteniu Lipkevičiumi.

Nepaisant sankcijų, išmokėti kompensaciją L. Aukštikalniui „Lietkabelis“ neketina.

Klubo direktorius Martynas Purlys Krepšinis.lt teigė, jog dėl FIBA veiksmų skųsis Tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS), kuris yra aukščiausia su sportu susijusių ginčų nagrinėjimo instancija.

„Su FIBA sprendimu nesutinkame, kol yra galimybė skųsti jį, tol ja ir naudosimės. Per 14 dienų galime pateikti skundą CAS, tuomet sankcijų taikymas turėtų būti sustabdytas iki galutinio sprendimo“, – sakė M. Purlys.

Lukas Aukštikalnis

Primename, kad pernai „Lietkabelį“ valdantys verslininkai Alvydas Bieliauskas ir Sigitas Gailiūnas susikirto su mažaisiais dalininkais, tarp kurių yra ir buvęs klubo direktorius Mantas Ignatavičius, viešai apkaltintas didelės vertės turto iššvaistymu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Praėjusią žiemą ekipos prezidentas A. Bieliauskas perleido savo turėtas klubo dalis verslo partneriui S. Gailiūnui, kuris tapo stambiausiu klubo savininku ir valdo 70 proc. dalių.

FIBA Lietuvos klubui draudimą registruoti naujokus paskelbė po ilgesnės pertraukos. Paskutinį kartą tokia sankcija 2014 metais kurį laiką buvo taikoma Kauno „Žalgiriui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)