Principinė dvikova vyko taškas į tašką, o nugalėtojo klausimas sprendėsi paskutinę dvikovos minutę. Panevėžio klubas atsilikinėjo 81:82, tačiau lemiamomis akimirkomis buvo pajėgesnis ir spurtavo 6:0, o „Neptūno“ metimai skriejo pro šalį ir išsigelbėti nebepavyko.

Įspūdingą mačą sužaidė „Lietkabelio“ centras iš Kroatijos Marinas Maričius, pelnęs 21 tašką (9/15 dvitaškiai, 3/3 baudos), atkovojęs 6 kamuolius ir sukaupęs 23 naudingumo balus.

Itin naudingai šeimininkų gretose pasirodė ir Vytenis Lipkevičius, finišavęs su 11 taškų (3/5 tritaškiai, 2/2 baudos), 9 atkovotais kamuoliais ir 21 naudingumo balu.

Svariai prie panevėžiečių pergalės prisidėjo įžaidėjas Kyle'as Vinelasas, pelnęs 13 taškų ir pataikęs du svarbius tritaškius rungtynių pabaigoje. Tiesa, amerikiečio naudingumas šiose rungtynėse siekė 4 balus, nes pirmoje rungtynių pusėje legionierius dažniau klydo, nei kūrė taškus komandos draugams.

Svečių komandoje ryškiausiai išsiskyrė dvikovos pradžioje dominavęs ir 12 taškų pelnęs Džiugas Slavinskas, po 10 pridėjo Norbertas Giga ir Tadas Pažėra.

Klaipėdos klubo pralaimėjimą apkartino vieno lyderių Žygimanto Janavičiaus trauma. Įžaidėjas pirmame kėlinyje paliko aikštelę ir į ją nebegrįžo. Per aikštelėje praleistą laiką Ž. Janavičius pelnė 6 taškus.

„Neptūnas“ taikliau metė dvitaškius (68 proc. prieš 51 proc.), tačiau gerokai dažniau klydo – 17 prieš 10 prarastų kamuolių.

Klaipėdiečiai šiemet LKL dar nebuvo pralaimėję, o nesėkmingai sezoną pradęję panevėžiečiai įveikę tik Kauno „Žalgirį“.

Pernai „Lietkabelis“ laimėjo tris iš keturių tarpusavio dvikovų su „Neptūnu“, įskaitant ir akistatą KMT turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)