„Lietkabelio“ strategas A. Brazys pripažįsta, jog gruodžio mėnesį komandos laukia ne vienas svarbus mūšis, siekiant geresnių pozicijų tiek LKL, tiek BBL pirmenybėse.

Apie tai ir dar daugiau interneto svetainės „kklietkabelis.lt“ parengtame interviu.

- Išskyrus rungtynes su Kauno „Žalgiriu“ pastaruoju metu „Lietkabelio“ ekipa kovoja su visomis ekipomis iki pat rungtynių pabaigos. Kokia yra pasikeitusio žaidimo paslaptis ?

- Kiekvienas naujas treneris, atėjęs į komandą, įveda savo žaidimo schemas. Kas man labiausiai krinta į akis – labai gera komandos atmosfera, tai yra labai svarbu. Laimi ar pralaimi vyrai niekada nenuleidžia rankų ir kovoja iki galo. Po pirmų pergalių žaidėjų akyse atsirado ugnelė ir jie tiki tuo, ką mes darome.

Krepšininkų nereikia nuteikinėti papildomai ir tik laiko klausimas, kada mes įsibėgėsime. Kitas svarbus aspektas tas, jog pradėjome dirbti komandoje, kuomet buvo labai daug traumuotų žaidėjų. Nežinau, kas įvyko, tačiau šiuo metu krepšininkai atsigauna ir jau galime rengti visavertes treniruotes ir žaisti penki prieš penkis.

Išskirčiau ir tai, jog „Lietkabelio“ komandoje yra daug įdomaus jaunimo, kuris galbūt daugiau buvo žinomas mano sūnui nei man pačiam. Manau, Panevėžio komanda pasirinko teisingą ilgalaikį projektą su tikrai perspektyviais jaunais žaidėjais. Mus, kaip trenerius, labai maloniai džiugina, jog jie gali tobulėti žaisdami BBL ir LKL pirmenybėse. Tai ypač svarbu Ž. Šimoniui, L. Aukštikalniui, G. Žalaliui ar vis labiau atsiskleidžiančiam M. Kazonui.

- Ne kartą minėjote, jog komanda yra labai kovinga. Ko trūksta, kad ekipa išlaikytų pergalingą tempą visų rungtynių metu?

- Turėjome daug rungtynių, kuomet išbarstydavome pranašumą ir patekdavome į duobes. Daug prie tokio žaidimo prisideda jaunystės faktorius, patirties stoka. Didžiulis pliusas mums, jog dažnai sugebame po tokių duobių atsitiesti.

Atvirai kalbant, kartais mums trūksta žaidėjo, kuris savo charakteriu galėtų patempti į priekį – emocinio lyderio. Toks žaidėjas turėtų patraukti komandą iš duobės sunkiu momentu.

- Šį sezoną komandą kamavo traumų virtinė, tačiau pastarajame mače į rikiuotę jau sugrįžo Jokūbas Gintvainis. Koks pirmas įspūdis susidaro stebint jo žaidimą?

- Pastarosiose rungtynės Jokūbas dar nebuvo pasiruošęs žaisti visa jėga, todėl leidome jam išbėgti į aikštelę kelis kartus po pora minučių. Krepšininkas ir pats pasiprašė keitimo, kadangi tokiame lygyje po tokios pertraukos yra sunku įeiti į normalų ritmą. Kaip bebūtų, įspūdis apie patį žaidėją yra tikrai geras. Jokūbas turi stabilų metimą, gerą prasiveržimą. Gynyboje priimami žaidėjo sprendimai mane labai maloniai nustebino.

Būdamas traumuotas, jis nežaidė su mumis treniruotėse, tačiau prisijungęs prie komandos J. Gintvainis greitai įrodė, jog žaidimo supratimas jam yra įaugęs į kraują. Reiškia, jog galėsime žaidėju daugiau pasikliauti, svarbiausia, kad jis būtų sveikas.

- LKL čempionate komanda kol kas yra lentelės apačioje. Ar tai prideda žaidėjams sportinio pykčio?

- Atvirai pasakysiu – blogai būti dugne, bet didelio spaudimo nėra. Matome, kaip viskas juda į priekį. Čia tik laiko klausimas, kada sugebėsime perlaužti komandos žaidimą į gerąją pusę. Nuveikta nemažai, dabar trūksta tik pergalių, o jos ateis.

Sunkiai dirbame treniruotėse, komandoje vyrauja puiki atmosfera – šie aspektai nuteikia pozityviai ateičiai. Paprasčiausiai dar reikia truputėlio kantrybės. Mums, kaip treneriams, labai sunku per mėnesį laiko viską apversti aukštyn kojomis ir iškart pasiekti norimus rezultatus.

- Kalbant apie LKL čempionatą, daugelis strategų pabrėžia padidėjusį pirmenybių pajėgumą. Ar pastebėjote tokias tendencijas?

- Lyginant su komanda, kurią treniravau (AlytausAlita“), dabar ekipos turi legionierių. Mane tai labai stebina – nežinau iš geros ar blogos pusės. Bet dabar ekipos ne tik LKL bet ir NKL čempionatuose sugeba įsigyti užsieniečių ir tai prideda tam tikro šarmo pirmenybėms.

Kalbant apie patį LKL čempionato komandų lygį, galima pabrėžti, jog jis yra labai panašus. Prienų krepšininkai vieną dieną įveikia „Žalgirį“ 20 taškų skirtumu, o kitą dieną tokiu pat skirtumu pralaimi (Pasvalio) „Pieno žvaigždėms“. O mūsų ekipa tiek su prieniškiais ar Pasvalio ekipa kovojo kaip lygus su lygiais.

Manau, jog čempionato eigoje įvykiai susireguliuos ir LKL finale vis tiek turėtų žaisti „Žalgiris“ bei „Lietuvos rytas“. Kalbant apie trečią-vienuoliktą vietas, nepasakyčiau, jog tarp komandų yra labai didžiulis meistriškumo skirtumas. Ekipas skiria tik pergalių skaičius, bet ne žaidimo kokybė.

- Artimiausias „Lietkabelio“ mačas – sekmadienį (gruodžio 8 d.) su „Pieno žvaigždėmis“, kurioms Pasvalyje buvo pralaimėta tik vienu tašku po rungtynių pabaigoje gautos nesportinės pražangos. Ar šios rungtynės bus kuo nors ypatingos?

- Visos rungtynėms mums yra ypatingos ir visose stengiamės iškovoti pergalę. Pasvalio klubas atvyksta į Panevėžį po pergalės mače su Prienų „TonyBet“ ekipa, todėl varžovai bus emociniame pakilime.

Kaip bebūtų, mes žaidžiame namuose, kur visada yra malonu rungtyniauti stebint savų sirgalių miniai. Turnyro lentelėje Pasvalio ekipa yra žymiai aukščiau, tačiau pagal žaidimo kokybę taip nėra. Net neabejoju, jog bus atkaklios rungtynės.

Gruodį mūsų dar laukia mūšiai su artimiausiais varžovais čempionate – (Kauno rajono) „LSU-Atletu“ bei (Alytaus) „Dzūkija“. Tai bus labai svarbūs mačai, todėl žūtbūt kovosime dėl pergalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)