37-erių metų 197 cm ūgio puolėjas savo kolekcijoje turi net šešis šalies čempiono žiedus, iškovotus su Kauno „Žalgiriu“. Skambiausias D.Šalengos karjeros laimėjimas – Europos čempionato auksas, laimėtas 2003 metais Švedijoje su Lietuvos rinktine.

D. Šalenga taip pat yra tapęs ir Baltijos krepšinio lygos (BBL), Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės, „FIBA Europe“ taurės ir Ukrainos lygos čempionu.

„Lietkabelio“ naujokui amžius – ne riba. Praėjusį sezoną jis pradėjo Prienų „TonyBet“ gretose. LKL pirmenybėse varėniškis buvo nesustabdomas (14,7 tšk., 4 atk. kam., 3,5 rez. perd., 18,3 naud. bal.) ir tuomet sulaukė Eurolygoje rungtyniavusios Kijevo „Budivelnik“ pasiūlymo. Būtent šioje ekipoje puolėjas ir baigė sezoną.

Pajėgiausiame Europos klubų turnyre D.Šalenga rado savo vietą – vidutiniškai žaisdavo po 25 minutes, įmesdavo po 8 taškus, sugriebdavo 2,4 kamuolio, atlikdavo 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 10,6 naudingumo balo.

Be jau minėtų komandų, D. Šalenga per savo karjerą taip pat yra rungtyniavęs Vilniaus „Farmenkos“, Vilniaus „Sakalų“ ir Žironos „Akasvayu“ ekipose.

Šį tarpsezonį „Lietkabelis“ pratęsė sutartis su Mantu Kazonu ir Dariumi Griškėnu bei pasipildė dviem naujokais – Žygimantu Jonušu ir Evaldu Žabu. Panevėžio komandą treniruos Mindaugas Budzinauskas, o jam talkins Gintaras Kadžiulis.