Įžaidėjas šį sezoną turėjo rungtyniauti Braunšveigo „New Yorker Phantoms“ klube, tačiau Lietuvos rinktinės stovykloje patirtas delnikaulio lūžis sujaukė visus planus.

Kai lietuvis nuvyko į Vokietijos komandą, kurioje turėjo būti pagrindiniu atakų organizatoriumi, jam buvo pasakyta, jog prireiks operacijos ir gydymas užtruks. Vokiečiai pabūgo ilgesnio gydymo ir nutraukė sutartį, nors Lietuvos medikų verdiktas buvo teisingas – ranka gijo sėkmingai.

Ž. Janavičius jau yra atsigavęs po traumos ir dalyvavo ketvirtadienio vakarinėje „Lietkabelio“ treniruotėje. Debiutuoti įžaidėjas turėtų šeštadienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mače prieš „Prienus“. Būtent šioje ekipoje Panevėžio komandos naujokas praleido pastaruosius dvejus metus.

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas ne kartą yra sakęs, kad jeigu ne patirta trauma, Ž. Janavičius būtų rimtas pretendentas patekti į galutinį dvyliktuką ir žaisti Pasaulio taurės turnyre Ispanijoje.

Per savo karjerą Ž. Janavičius taip pat yra rungtyniavęs Kauno „Žalgirio“, Kauno „Aisčių“ ir „Alytaus“ komandose.

Praėjusį LKL sezoną atakų organizatorius per 28 minutes vidutiniškai pelnydavo 11,3 taško, atkovodavo 3,1 bei perimdavo 1,4 kamuolio, atlikdavo 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 12,3 naudingumo balo.

„Lietkabelis“ taip pat skolina 19 metų 205 cm ūgio Gediminą Žalalį „Vilniaus“ klubui, kuris debiutuos Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Panevėžio komanda turi ilgalaikę sutartį su šiuo puolėju.

LKL pirmenybėse G. Žalalis žaisdavo po 11 minučių, įmesdavo 2,5 taško ir sugriebdavo 1,9 kamuolio.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!