„Betsafe-LKL“ čempionato kovose nepasimetęs LiAngelo pastaruoju metu yra vienas pagrindinių „Vytauto“ ginklų puolime, o jo priimami sprendimai aikštelėje atrodo logiškesni nei sausį. Snaiperis neabejoja – Lietuvoje jis patobulėjo.

„Stengiuosi būti vis geresnis kiekvieną kartą išėjęs į aikštelę. Noriu nuolat tobulėti ir manau, kad Lietuvoje man pavyksta tai daryti. Dabar esu geresnis, nei prieš atvykstant į Lietuvą“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė savo karjera Prienuose patenkintas LiAngelo.

Šiuo metu amerikietis yra vienas rezultatyviausių „Betsafe–LKL“ krepšininkų. Per rungtynes jis vidutiniškai įmeta po 14,1 taško ir atkovoja po 2,5 atšokusio kamuolio. Vidurinysis brolis Ballas tokią statistiką turi besitaikydamas, kaip jis pats sako, prie neparankaus klubo žaidimo stiliaus.

„Nuo sausio klubo žaidime nedaug kas pasikeitė. Komanda vis dar žaidžia lėtai, o man parenkesnis yra greitas žaidimas. Dėl to aš nepergyvenu, tiesiog prisitaikau ir stengiuosi atlikti savo užduotis“, – sakė LiAngelo.

Kiek sunkiau prisitaikyti Lietuvoje sekasi jaunėliui LaMelo. Pastarasis per „Betsafe-LKL“ rungtynes vidutiniškai renka po 7,6 taško, o jau kelias pastarąsias savaites nerungtyniauja dėl įvairių sveikatos problemų.

Nors brolių tėvas LaVaras mano, jog LaMelo jau kurį laiką gali rungtyniauti, didelio noro grįžti ant parketo pastaruoju metu nerodė pats šešiolikmetis.

„Klausyk, suprantu, kad tau šiek tiek skauda, bet tu vis dar gali parodyti, ką moki“, – savo jauniausią sūnų ragina LaVaras.

Apie brolį prabilęs LiAngelo tiki, kad nepaisant jauno amžiaus, šešiolikmetis gali grumtis su profesionalais Lietuvoje. Kaip ir LaVaras, LiAngelo mano, jog likti Lietuvoje antram sezonui pačiam LaMelo išeitų į naudą.

„Nemanau, kad adaptuotis Lietuvoje man yra lengviau nei broliui. Jis čia taip pat apsiprato. Melo yra geras žaidėjas, tačiau dabar jis susirgo. Tokie maži dalykai kaip įvairūs negalavimai kol kas jį stabdo, bet jis tikrai yra labai geras.

Manau, kad likti Lietuvoje bus į naudą pačiam Melo. Jei tik jis gaus žaisti, nėra jokio skirtumo, ar žaisti čia, ar kur nors kitur. Tai paties Melo ir mūsų tėvo sprendimas, jie geriausiai supranta, kas yra geriausia mano brolio ateičiai.

Pats dabar einu savo keliu ir mėginu patekti į NBA. Tai dabar man rūpi labiausiai“, – kalbėjo LiAngelo, pripažinęs, jog individualiai dirba kiek daugiau už brolį, kuris nemažai laiko skiria ir kompiuteriniams žaidimams.

„Viskas Lietuvoje yra šaunu, turiu geras sąlygas dirbti individualiai. Daug treniruojuosi, tuomet einu miegoti ir ruošiuosi kitai dienai. Ruošiu save ir tiek. Tuo metu Melo per naktis žaidžia žaidimus, bet tame nėra nieko blogo. Dažniausiai jis išsimiega, viskas gerai“, – teigė LiAngelo.

Tiesa, anksti nueiti miegoti ne visada pavyksta ir LiAngelo, kuris kaip ir LaMelo telefonu dažnai bendrauja su vyriausiuoju broliu Lonzo bei kitais draugais. „Vytauto“ gynėjo draugų rate – esami ir buvę Los Andželo „Lakers“ žaidėjai.

„Su Lonzo kalbamės nuolat. Kadangi jis atstovauja „Lakers“, per jį susipažinome su kitais ekipos žaidėjais. Dabar gerai sutariame su Kyle’u Kuzma, Joshu Hartu ir kitais. Aš dažnai pasikalbu ir su buvusiu klubo žaidėju Mattu Barnesu“, – pasakojo LiAngelo.

Niekam ne paslaptis, jog LaVaras po dvejų metų Los Andželo ekipoje nori matyti visus tris savo sūnus. Apie „Lakers“ svajoja ir LiAngelo, tačiau tinklalapiui Krepšinis.lt jis sakė galintis rungtyniauti bet kuriame klube.

„Man nesvarbu, kurioje komandoje žaisti. Asmeniškai, sutikčiau žaisti bet kuriame klube. Taip, svajonė yra patekti į „Lakers“ ir žaisti kartu su savo broliu, bet jei naujokų biržoje mane pasirinks kita ekipa, tai tikrai nebus problema“, – atskleidė amerikietis

Paklaustas apie savo mėgstamiausius NBA krepšininkus, LiAngelo įvardino visiems gerai žinomų atletų trejetą, tačiau pridūrė, kad į juos lygiuosi nesistengia, nes nori eiti savo keliu.

„Mano mėgstamiausi žaidėjai yra LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas ir Jamesas Hardenas, bet nepasakyčiau, kad noriu būti toks kaip jie.

Apskritai, nenoriu į nieką lygiuotis. Aš keliu sau kartelę labai aukštai ir ketinu eiti savo keliu. Nenoriu nieko atkartoti, noriu būti išskirtinis“, – sakė LiAngelo.

Atsisveikindamas, LiAngelo pasidalino mintimis apie šį NBA sezoną. J. Hardenu besižavintis „Vytauto“ krepšininkas NBA čempionų titulą prognozuoja Hjustono „Rockets“ ekipai.

„Kas laimės NBA? „Rockets“ dabar pirmauja, ar ne? Štai jums ir įrodymas, kad tai galbūt yra stipriausia lygos ekipa“ – šypsojosi amerikietis.

„Tai tikrai gera komanda. J. Hardenas yra geriausias šio sezono krepšininkas ir jis tikrai gali nuvesti „Rockets“ į viršūnę“, – patikino LiAngelo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)