Dzūkus prieš pat pirmenybių startą sukrėtė netikėta žinia – likus dviems dienoms iki pirmųjų rungtynių išsiskirta su trejus metus komandai vadovavusiu Andrejumi Urlepu. Šio specialsito vietą trenerio kėdėje perėmė asistento pareigas užėmęs Nikola Vasilevas.

Bet naujojo vairininko jau debiutiniame mače laukė pats lengviausias testas – pastarųjų septynių metų čempionai, iš viso šalies čempionais jau net 19 kartų tapę žalgiriečiai.

Visgi energingai žaidę alytiškiai autoritetų nepaisė ir aukštu tempu vykusiame pirmajame kėlinyje nieko nenusileido tituluotiems varžovams. Netgi po 10 minučių buvo priekyje 25:24. Kauno komandos nariams pačioje mačo pradžioje sunkiai sekėsi atrišti tinklelį – visus pirmuosius 8 taškus pelnė Paulius Valinskas, ketvirtį užbaigęs savo sąskaitoje jų turėdamas net 11.

Nors „Dzūkija“ vis dar laikėsi netoliese (34:38), Šaras antro kėlinio viduryje ant parketo ryžosi mesti 17-metį Martyną Arlauską, kuriam tai buvo debiutas pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje. Nuo šios akimirkos iki ilgosios pertraukos pasipylė abiejų ekipų netaiklūs metimai ir klaidos, o ilsėtis komandos išėjo žalgiriečiams pirmaujant 43:36.

Trečio kėlinio pradžioje „Žalgiris“ ėmė dar kiečiau žaisti gynyboje, o ir kamuolys vis dažniau skrodė tinklelį – štai po trijų iš eilės Kevino Pangoso tritaškių ir Antano Kavaliausko dvitaškio svečiai jau jautėsi kur kas ramiau (62:44).

Per likusį laiką Alytaus krepšininkai nesileido daužomi ir paskutiniame ketvirtyje, po kelių sėkmingų atakų puolime, netgi privertė Šarą savo auklėtinius sukviesti pasitarimui (78:67). Vis tik mačo pabaigoje žalgiriečiai vis tik susikrovė solidų 19 taškų pranašumą.

„Dzūkija“: Thomasas Reinhardtas 14, Andrejus Šelakovas ir Paulius Danisevičius po 10, Mindaugas Sušinskas 9, Paulius Petrilevičius 8 taškai.

„Žalgiris“: Paulius Valinskas 16, Kevinas Pangosas ir Dee Bostas po 13, Axelis Toupane'as, Edgaras Ulanovas ir Paulius Jankūnas po 9 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)