Bet po dvikovos ne D. Adomaičiui, o lenkus treniruojančiam amerikiečiui Mike'ui Taylorui teko kalbėti apie būtinybę pasilikti padirbėti „po pamokų“.

Puikiai pradėjusi mačą ir laimėjusi pirmą ketvirtį 17:13, Lenkijos komanda išskydo antrame kėlinyje. Svečiai tragiškai atakavo iš visų nuotolių: iki pertraukos pataikė 33 proc. dvitaškių (7/21) ir vos 8 proc. tritaškių (1/12).

„Lietuviai kontroliavo žaidimą, puikiai gynėsi prieš žaidėją su kamuoliu. Nesugebėjome į tai reaguoti, ypač antrame kėlinyje. Lietuvos rinktinė dominavo – ateityje mes nebegalėsime sau leisti taip rungtyniauti“, – graužėsi M. Tayloras.

Patys D. Adomaičio auklėtiniai antrą ketvirtį pradėjo keturių minučių spurtu 16:0 ir ėmė diktuoti sąlygas. Perjungti aukštesnę pavarą padėjo tie, kuriuos „Švyturio“ areną beveik sausakimšai užpildžiusi Klaipėdos publika mato dažniausiai. Vietos „Neptūno“ atstovai Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas ėmėsi iniciatyvos puolime: pirmasis per du kėlinius pelnė 9, antrasis – 8 taškus.

„Fantastiškas jausmas, visi šeimos nariai atėjo pažiūrėti. Žaidžiau su dviguba energija“, – neslėpė M. Girdžiūnas.

Antroje rungtynių dalyje niokoti lenkų gynybos redutus ėmėsi kitas klaipėdietis Eimantas Bendžius. Puolėjas po pertraukos sumetė 13 taškų, iš viso jų surinko 18 per tiek pat žaidimo minučių ir tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju. Fiksuoti dar įspūdingesnės statistikos nei jis, nei kiti lietuviai neturėjo progos, kadangi D. Adomaitis laiką ant parketo apylygiai skirstė 11 krepšininkų – nuo suolo tik pačioje pabaigoje pakeltas buvo Rokas Giedraitis.

„Fanai davė impulsą antroje pusėje. Sužaidėme kelis sėkmingus epizodus ir privertėme lenkus prašyti pertraukėlės. Tribūnos to nepaleido, ir mes kartu su jomis nuvažiavome į priekį. Klaipėdoje juk visada taip, čia myli krepšinį, žmonės gausiai renkasi“, – komentavo E. Bendžius.

Prasidėjus paskutiniam ketvirčiui tribūnos jau bangavo: abejoti šeimininkų pergale nebebuvo priežasčių. 31-ą min. lietuviai triuškino varžovus 60:39, o dvikovą laimėjo 75:55.

„Lietuviai nusipelnė pergalės – buvo gerokai agresyvesni, energingesni. Mums dar reikia išmokti susidoroti su tokiu spaudimu“, – pripažino labiausiai patyręs Lenkijos ekipos žaidėjas Lukaszas Koszarekas.

Pasak praėjusiame Europos čempionate žaidusio E. Bendžiaus, nuo rugsėjo Lietuvos rinktinės taktika iš esmės nesikeitė – liko tų pačių derinių, gynybos sistemos.

Vis dėlto daug kam jos buvo naujos. Kaip pavyko taip greitai priimti rinktinės žaidimo taisykles?

„Gerbiame lenkus, jie gerai žaidė Europos čempionate, jų sudėtis – stabili. Bet mes buvome labai „užsivedę“.

Manęs tos kalbos visiškai neveikia, bet girdėjau, kad čia – antra ar net trečia komanda. Mes parodėme visiems, kad taip nėra, kad tai – pirma komanda. Parodėme, kad esame stiprūs ir turime ambicijų“, – sakė E. Bendžius.

„Tikrai turėjome ką įrodyti. Lenkai nėra tie, kurie negalėtų pataikyti. Manau, toks prastas jų pataikymas – mūsų gynybos nuopelnas“, – antrino A. Butkevičius.

Primename, kad dėl nesuderinto Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir Eurolygos bei NBA kalendorių Lietuvos rinktinei galėjo padėti tik du praėjusio Europos čempionato dalyviai: Adas Juškevičius ir Eimantas Bendžius.

Tuo metu Lenkijos ekipos gretose buvo devyni „etatiniai“ rinktinės krepšininkai: trūko Eurolygoje žaidžiančio Adamo Waczynskio, A. J. Slaughterio, kurio taip pat nenorėjo išleisti klubas, ir veterano Adamo Hrycaniuko.

Pirmame pasaulio čempionato atrankos ture penktadienį Lietuva išvykoje 99:61 sutriuškino Kosovą, o Lenkija namuose po atkaklios kovos 70:60 palaužė Vengriją.

Kitoje C grupės akistatoje sekmadienį Kosovo ekipa išvykoje pasipriešino vengrams, bet pralaimėjo 76:84.

Artimiausias atrankos varžybų „langas“ laukia kitų metų vasarį, o jo metu lietuviai sužais du mačus savoje aikštėje su Vengrijos ir Kosovo komandomis.

Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)