„Svečiai laimėjo tik pirmąjį kėlinį 6-iais taškais, o vėliau žaidė blogai ir labai blogai“, – lenkams itin nesėkmingą susitikimą Klaipėdoje apibūdino „Sport.pl“. Į 18-os taškų lietuvių spurtą visiškai neturėję kuo atsakyti lenkai uostamiestį paliko nusivylę ir sutriuškinti.

„Antrame ketvirtyje iniciatyvą perėmę aikštės šeimininkai gynė savo namų sienas, o mes turėjome problemų gindamiesi nuo jų derinio „du prieš du“. Lietuviai privertė mus sumokėti didelę kainą“, – pralaimėjimą komentavo amerikietis M. Tayloras.
Neieškome pasiteisinimo, stengiamės suformuoti komandą iš galinčių rungtyniauti žaidėjų. Tačiau šįkart Lietuvos rinktinė mus sumušė įtikinamai.
Mike'as Tayloras

Jis tvirtino, kad Lietuvos rinktinė niekuo nenustebino, tačiau jo auklėtiniai nesugebėjo duoti tinkamo atsako: „Laukėme tokio mačo. Lietuviai dabar neturi garsių vardų, tačiau vis tiek išlieka labai gera komanda. Kitą kartą turime žaisti geriau ir laikytis rungtynių plano“.

Strategas teigė, kad darbo daug, o laiko pasirengti – mažai.

„Akivaizdu, kad žaidėjai turi labiau tausoti kamuolį, žaisti ryžtingiau. Viliuosi, kad kai kitą kartą susigrumsime su tokiu varžovu kaip Lietuva, turėsime parengtą atsaką“, – kalbėjo jis.

M. Tayloras pripažino, kad be natūralizuoto amerikiečio A. J. Slaughterio žaisti buvo labai sunku ir pagyrė jį pakeisti mėginusį atsarginį gynėją Kamilą Laczynskį.

„Tikimės, kad A. J. Slaughteris galės mums vėliau padėti. Neturėjome ir savo kapitono Adamo Waczynskio. Lietuva taip pat prarado kelis Eurolygos ir NBA žaidėjus. Neieškome pasiteisinimo, stengiamės suformuoti komandą iš galinčių rungtyniauti žaidėjų. Tačiau šįkart Lietuvos rinktinė mus sumušė įtikinamai“, – reziumavo Lenkijos rinktinės treneris.

Primename, kad dėl nesuderinto Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir Eurolygos bei NBA kalendorių Lietuvos rinktinei galėjo padėti tik du praėjusio Europos čempionato dalyviai: Adas Juškevičius ir Eimantas Bendžius.

Tuo metu Lenkijos ekipos gretose buvo devyni „etatiniai“ rinktinės krepšininkai: trūko Eurolygoje žaidžiančio Adamo Waczynskio, A. J. Slaughterio, kurio taip pat nenorėjo išleisti klubas, ir veterano Adamo Hrycaniuko.

Pirmame pasaulio čempionato atrankos ture penktadienį Lietuva išvykoje 99:61 sutriuškino Kosovą, o Lenkija namuose po atkaklios kovos 70:60 palaužė Vengriją. Kitoje C grupės akistatoje sekmadienį Kosovo ekipa išvykoje pasipriešino vengrams, bet pralaimėjo 76:84.

Artimiausias atrankos varžybų „langas“ laukia kitų metų vasarį, o jo metu lietuviai sužais du mačus savoje aikštėje su Vengrijos ir Kosovo komandomis.

Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje

„Sport.pl“ rungtynes apžvelgiantys lenkų krepšinio ekspertai teigė, kad nacionalinei ekipai būtina susigriebti prieš būsimas kovas atrankoje. Anot jų, nesvarbu, ar susiduria su vidutinio pajėgumo vengrais ar tokia aukščiausio lygio komanda kaip Lietuva – būtina atkreipti dėmesį į pagrindinę problemą.

„Jei varžovai nusprendžia taikyti spaudimą, agresyviai žaisti, veržtis krepšio link, išstumti iš po krepšio aukštaūgius ir atlikti kitus panašius veiksmus, mūsų komanda atsiduria bėdoje. Ji negali atsakyti tuo pačiu, atakos tampa bevaisės, sukrusti priverčia tik besibaigiantis rungtynių laikas“, – rašoma portale.

Anot pačių kaimynų, spaudimas jų rinktinei išmuša pagrindą iš po kojų, mažos problemos staiga virsta didelėmis, klaidos daromos serijomis ir netgi korekcijos žaidime didelio efekto neatneša.

Vienu balsu tvirtinama, kad esant spaudimui Lenkijos rinktinė žaisti dar nemoka ir tai pagrindinė problema. Jai išspręsti laiko yra iki kitų metų vasario.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)