Pastarosiomis dienomis JAV žiniasklaidoje moters žaidimo NBA tematika ir vėl aptarinėjama labai plačiai. Spekuliacijas šia tema pradėjo Dalaso „Mavericks“ savininkas Marcas Cubanas, pareiškęs, jog antrajame šio sezono NBA naujokų biržos rate norėtų pašaukti vieną geriausių NCAA krepšininkių Brittney Griner, skelbia portalas basketnews.lt.

„Norėčiau matyti ją savo komandoje, apie tai galvoju daug ir dažnai. Ar Brittney atitinka NBA lygį? Šiuo metu manau, kad taip, tačiau ji dar turės laiko tai įrodyti. Žiūrėsime, ką galime padaryti”, – postringavo Cubanas.

Griner reakcijos ilgai laukti nereikėjo. 203 cm ūgio 22-ejų mergina, per savo karjerą NCAA lygoje į krepšį įdėjusi 18 kartų (lygos rekordas), teigė priimanti Cubano iššūkį.

„Mano tikslas yra WNBA, tačiau jeigu galėčiau išmėginti jėgas NBA lygoje, kvaila būtų to nepadaryti. Kažkas turėtų žengti pirmąjį žingsnį, – JAV žiniasklaida cituoja Griner žodžius. – Tikrai nebijau susidurti su aukštesniais ir galingesniais savo varžovais. Labai įdomu, ką jie jaustų, aikštėje susitikę su moterimi. Gali būti, kad sulaukčiau alkūninių smūgių į krūtinę. Mažiausia, ką tokiu atveju galėčiau padaryti, tai garsiai kalbėti, jog nepabūgau iššūkio ir pamėginau žaisti NBA”.

Basketnews.lt primena, kad jeigu Cubanas išpildytų savo pažadą ir „Mavericks“ sudarytų kontraktą su Griner, aukštaūgė netaptų pirmąja moterimi, pasirašiusia sutartį su NBA komanda. 1980 metais į lygos istoriją pateko 175 cm ūgio gynėja Ann Mayer, sukirtusi rankomis su Indianos „Pacers” klubo vadovais. Tiesa, lygoje Mayer taip ir nedebiutavo. Krepšininkė tris dienas su „Pacers” žaidėjais plušėjo ikisezoninėje treniruočių stovykloje, tačiau į galutinę komandos sudėtį nebuvo atrinkta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)