Būriuotis Nemuno saloje atributika pasidabinę žmonės pradėjo likus kelioms valandoms iki mačo. Arenoje jų laukė paruoštos dovanos – ant kėdžių išdėlioti marškinėliai, tribūnas nudažę kaip niekad vientisa žalia spalva.

Tarp ypatingų svečių buvo ir buvęs „Žalgirio“ krepšininkas Martynas Pocius. 2013-2014 ir 2015-2017 metais Kauno klubui atstovavęs gynėjas pastaruoju metu dirba Denverio „Nuggets“ klube NBA lygoje.

Interviu Krepšinis.lt prieš dvi dienas į gimtinę grįžęs M. Pocius teigė nuo sezono pradžios laukęs ypatingo „Žalgirio“ žygio Eurolygoje ir vylėsi laimingos jo atomazgos.

Savo mintimi su Krepšinis.lt prieš rungtynes „Žalgirio“ arenoje dalinosi ir buvęs krepšininkas Andrius Giedraitis.

Ažiotažą Eurolygos ketvirtfinalis tarp „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“ kelia ne tik Lietuvoje, bet ir Graikijoje. Seriją Kaune nušvies beveik dvi dešimtys akredituotų graikų žiniasklaidos atstovų.

Visi 14 tūkst. bilietų į susitikimą, nepaisant pakilusių kainų, buvo išparduoti dar gerokai prieš rungtynes. Įprastai „Žalgirio“ arena talpina 15,5 tūkst. žiūrovų, bet tribūnas apkarpė ledo ritulio aikštės bortai. Primename, kad dar išvakarėse arenoje virė pasaulio ledo ritulio čempionato pirmo diviziono B grupės kovos, o personalui teko per naktį uždengti ledą parketu ir pakeisti kitą infrastruktūrą.

Tokio masto naktinė metamorfozė „Žalgirio“ arenoje įvykdyta pirmą kartą.

Po dviejų akistatų Pirėjuje rezultatas ketvirtfinalio serijoje lygus 1-1. Pirmas rungtynes praėjusią savaitę po pratęsimo laimėjo žalgiriečiai (87:78), graikai pasiekė revanšą rezultatu 79:68.

Reguliariajame sezone „Olympiakos“ užėmė trečią vietą (19 pergalių/11 pralaimėjimų), „Žalgiris“ finišavo šeštas (18/12). Kauniečiai laimėjo abejas tarpusavio rungtynes su Pirėjo krepšininkais.

Ketvirtas serijos mačas ketvirtadienį vėl vyks Kaune, o jei prireiktų lemiamo penktojo, jis bus žaidžiamas kitą antradienį Pirėjuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)