Rungtynių pradžią galima pavadinti tobula aikštės šeimininkams. Dar nepamirštą sportinį pyktį dėl pralaimėjimo Bamberge lieję „Žalgirio“ vyrai rėžė iš peties – spurtavo 13:0 ir pirmuosius taškus svečiams leido pelnyti tik ištiksėjus 4-ioms minutėms.

Atitokę „Basket“ krepšininkai ėmėsi mažinti skirtumą, tačiau daugiau kaip per 5 taškus (24:19) priartėti jiems Š. Jasikevičiaus auklėtiniai neleido.

Antrame kėlinyje tris tritaškes „bombas“ pataikęs Artūras Milaknis paklojo pamatus dar vienam „Žalgirio“ spurtui.

Valensijos komanda mėgino sugriauti Šaro planus žaisdama dviem „centrais“ – Tiboru Pleissu ir Bojanu Dubljevičiumi – tačiau šis sumanymas žlugo, o po Pauliaus Jankūno dvitaškio komandas skyrė net 17 taškų (41:24).

Apsukų „Žalgiris“ nemažino ir po didžiosios pertraukos. Įspūdingą taiklumą demonstravo Axelis Toupane'as, pataikęs kelis metimus iš eilės. Aikštės šeimininkai užtikrintai pirmavo 56:40, tačiau tuomet prasidėjo jų bėdos.

Su penkiomis pražangomis rungtynes baigė Brandonas Daviesas, A. Toupane'as sėdo ant suolo su keturiomis, o žalgiriečiai nesugebėjo sustabdyti įsisiautėjusio Ericko Greeno. Po varžovų snaiperio trijų iš eilės tritaškių skirtumas ištirpo iki 3 taškų – 63:60.

Ketvirtame kėlinyje galinga aikštės šeimininkų puolimo mašina ėmė strigti – tuo pasinaudodami svečiai pirmą kartą persvėrė rezultatą savo naudai ir įvėlė žalgiriečius į kovą taškas į tašką.

Tačiau tik trumpam. Š. Jasikevičiaus auklėtiniai susigrąžino persvarą, pademonstravo šaltus nervus per lemiamas paskutines minutes ir triumfavo.

Fantastiškai sužaidė K. Pangosas, pirmuosius savo taškus nuo trijų taškų linijos pelnęs tik trečiojo kėlinio viduryje.

Įžaidėjo sąskaitoje dvigubas dublis – 11 taškų ir 15 rezultatyvių perdavimų. Tiek perdavimų šį sezoną Eurolygoje dar nė vienam žaidėjui nepavyko atlikti. Tai – ir asmeninis K. Pangoso rekordas.

Geriausias rungtynes Eurolygoje sužaidė ir A. Toupane'as. Prancūzas pelnė 18 taškų.

Daugiausiai kamuolių (8) atkovojęs Aaronas White'as iš esmės nulėmė rungtynių pabaigą, kai sugriebė atšokusį kamuolį po netaiklaus K. Pangoso baudos metimo (84:82) ir leido žalgiriečiams surengti dar vieną ataką likus žaisti 8 sekundes iki mačo pabaigos.

Tai buvo 100-sios iš eilės P. Jankūno rungtynės Eurolygoje. „Geležinis“ žalgiriečių kapitonas ketvirtadienį pelnė 11 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 16 naudingumo balų.

Paulius Jankunas comes up with the big rejection ❌#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/nmlDu8VGCL
— EuroLeague (@EuroLeague) January 18, 2018

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais sausio 25-ą dieną Atėnuose su vietos „Panathinaikos“.

Žalgiris“: Axelis Toupane'as 18 (8/9 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai, 2/2 baudos), Artūras Milaknis 12 (4/6 tritaškiai), Kevinas Pangosas (15 rez.p.), Paulius Jankūnas ir Aaronas White'as (8 atk.k.) po 11, Edgaras Ulanovas 10, Brandonas Daviesas 8, Vasilje Micičius 3, Antanas Kavaliauskas 2, Beno Udrihas, Martynas Sajus, Gytis Masiulis 0.

Basket“: Tiboras Pleissas 20, Willas Thomas 19, Erickas Greenas 17 (5/7 tritaškiai), Samas Van Rossomas 9.


Statistika. „Žalgiris“ – Valensijos „Basket“

Dvitaškiai: 25/41 (61 proc.) – 17/35 (48,6 proc.)

Tritaškiai: 7/25 (28 proc.) – 10/25 (40 proc.)

Baudos: 15/16 (93,8 proc.) – 18/19 (94,7 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 34 – 21

Rezultatyvūs perdavimai: 25 – 19

Klaidos: 9 – 6

Perimti kamuoliai: 2 – 2

Blokuoti metimai: 1 – 1

Pražangos: 24 – 18

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)