Lemiamame ketvirtajame kėlinyje L. Lekavičius pelnė 10 taškų ir padėjo „Panathinaikos“ triumfuoti 93:80. Iš viso lietuvis per 21 minutę įmetė 17 taškų (4/6 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai).

Šeštadienio rytą tinklalapis sport24.gr trimitavo: „Leka“ vėl tai padarė! Šio tinklalapio žurnalistas Christos Michailidis pasidalino savo įžvalgomis apie atakų organizatoriaus pasirodymą, kuris nukalė Atėnų ekipai svarbią pergalę.

„Lekavičius buvo viena pagrindinių „Panathinaikos“ pergalės priežasčių ir tai nėra pirmas kartas, kai šis 24-erių vyrukas palieka ryškų pėdsaką grandų mūšyje. Kaip ir pirmojoje praėjusio sezono akistatoje, įžaidėjas vėl tapo rungtynių MVP.

Pirmoje mačo pusėje kairiarankis gynėjas dažnai žaidė 1 prieš 1 ir taip surinko 7 taškus, bet tuo metu komandai tai nebuvo itin naudinga, nes jai reikėjo atakų organizatoriaus, o su tokiomis pareigomis lietuvis tvarkėsi sunkiai.

Po pertraukos viskas buvo kitaip. Lekavičius žaidė kartu su Nicku Calathesu ir turėjo aiškią trenerio Xaviero Pascualio paskirtą užduotį – atakuoti „Olympiakos“ krepšį. Tą jis sėkmingai ir darė bei vedė savo komandą į pergalę.

Lekavičius pakartojo karjeros Atėnuose rezultatyvumo rekordą, kurį jis pernai užfiksavo akistatoje su AEK. Antros rezultatyviausios jo rungtynės buvo prieš tą pačią Pirėjo ekipą, kuomet Taikos ir Draugystės rūmuose jis pelnė 14 taškų.

Pagal planą tik poilsio minučių N. Calathesui suteikti turintis juodadarbis jau antrą kartą tapo derbio didvyriu. „Panathinaikos“ turi pasistengti sugalvoti, kaip tiek daug naudos iš lietuvio išpešti kuo dažniau“, – rašė Ch. Michailidis.

L. Lekavičių po rungtynių liaupsino ir pats N. Calathesas bei dar vienas „Panathinaikos“ žaidėjas Jamesas Gistas. Jie pastebėjo, jog lietuvis sužaidė nuostabias rungtynes bei puikiai tvarkėsi su savo užduotimis tiek gynyboje, tiek puolime.

Už energiją įžaidėją pagyrė ir komandos strategas X. Pascualis.

Tuo metu pats L. Lekavičius bendraudamas su žiniasklaida kuklinosi ir tikino, jog svarbesnis pergalės faktorius buvo 12 taškų pelniusio Thanasio Antetokounmpo žaidimas.

„Mums tai buvo labai svarbios rungtynės, todėl buvome pasiruošę atlikti gerą darbą. Po pertraukos pradėjome geriau gintis, be to, mums šiek tiek šypsojosi sėkmė, o tai padėjo laimėti.

Manau, jog bene pagrindinis pergalės faktorius buvo Th. Antetokounmpo. Jis šaunus vyrukas, kuris labai mums padėjo. Tiesa, sunkų darbą atlikome mes visi“, – kalbėjo L. Lekavičius.

Kito šanso sužibėti Graikijos grandų mūšyje L. Lekavičiui ilgai laukti nereikės.

„Olympiakos“ ir „Panathinaikos“ vėl susitiks jau sekmadienį, kai pirmą kartą šį sezoną surems ginklus šalies nacionalinėse pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)