Stephenas Curry, Klay'us Thompsonas, Draymondas Greenas ir Andre Iguodala iškovojo po ketvirtą NBA čempionų žiedą (tiek iš aktyvių žaidėjų dar teturi vienintelis LeBronas Jamesas) per aštuonerius metus, o vyriausiasis San Fransisko ekipos treneris Steve'as Kerras apskritai užsimovė jau net devintąjį tokį aksesuarą per savo karjerą – pirmus penkis jis pelnė dar kaip žaidėjas su legendiniais Čikagos „Bulls“ ir San Antonijaus „Spurs“.

Beje, pagal bendrą per istoriją susižertų trofėjų kiekį „Kariai“ (7) aplenkė tuos pačius „Bulius“ (6) ir pakilo į trečią vietą tarp visų lygos kolektyvų. Daugiau kartų nei „Warriors“ NBA čempionatą yra laimėję tik Los Andželo „Lakers“ ir Bostono „Celtics“ atstovai (abu po – 17).

„Viskas, ką mes darome, tai metame tritaškius ir laimime čempionatus“, – triumfuodamas po finalinės sirenos Bostone savo bendražygiui S. Curry džiaugsmingai tarė K. Thompsonas.

Lemiamame, šeštame, NBA finalo mače svečiai iš San Frasisko įskraidino dar 19 tolimų metimų ir, rezultatu 103:90 pranokę „Celtics“, pergalingai uždarė seriją 4:2. Po pirmų trijų susitikimų, priekyje dar buvo bostoniečiai (1:2), bet per likusias dvikovas jie nė karto nebesurinko 100 taškų ir, savaime suprantama, nebelaimėjo.

„Dvejus metus stebėti komandos draugus iš šono buvo sunku. Vieną sezoną 15-50, kitą – ne ką lengviau. O dabar vėl būti čia... nemeluosiu jums: žinojau, kad tai įmanoma, bet, Dieve mano, negaliu tuo patikėti“, – emocingai kalbėjo K. Thompsonas.

Jam pritarė ir S. Kerras.

„Buvo sunku. Akivaizdu, kad tu nelaimėsi, jei neturi talento ir charakterio. Žinojome, kad susižeidus Klay'ui ir Stephui, turime išlaikyti savo tvirtovę. Manau, kad klubo vadovybė atliko puikų darbą sutvirtindama ją Andrew Wigginsu, Kevinu Looney, Gary Paytonu jaunesniuoju, Jordanu Poole'u. Taigi nors pastarieji dveji metai ir buvo sunkūs, mes nesnaudėme ir tobulėjome.

Tačiau prisipažinsiu, kad aš, kaip ir Klay'us, nesitikėjau, kad tai vėl įvyks. Galvojau, kad galime būti geri, bet tikrai nežinojau, kad mes galime nugalėti visus“, – atviravo 56-erių metų strategas.

Naudingiausiu finalo serijos krepšininku (MVP) pirmą kartą karjeroje tapo 34-erių S. Curry, kuris sezono finiše sumetė 34 taškus (6/10 dvitaškiai, 6/11 tritaškiai, 4/4 baudos), atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 7 kamuolius.

„Nuostabus jausmas. Šią komandą kartu statėme 10-11 metų ir vėl kartu tai padarėme! Buvo visko – traumos mus nustūmė į dugną po labai sėkmingų sezonų, tačiau mes radome būtų kaip vėl pakilti į viršūnę. Tai fantastiška“, – Bostono arenos viduryje ašaras braukdamas sakė S. Curry.

Nors S. Curry NBA finalo MVP tapo vienbalsiai, ypatingų pagyrų po serijos sulaukė ir kanadietis Andrew Wigginsas, kuris per paskutines ketverias rungtynes ne tik pats rinko po beveik 20 taškų ir 10,5 sugriebto kamuolio, bet ir neutralizavo oponentų žvaigždę Jaysoną Tatumą.

Pastarasis finale buvo nė iš tolo nepanašus į žaidėją, šiemet patekusį į simbolinį NBA sezono geriausiųjų penketą, ir titulinėje serijoje, ko gero, net būtų sunkiai patekęs nebuvo tarp geriausių penkių abiejų komandų krepšininkų.

Net 100 kartų suklydęs J. Tatumas pagerino visų laikų NBA atkrintamųjų antirekordą. Puolėjas, kuris paskutinėje akistatoje sukrapštė viso labo 13 taškų (6/18 metimai iš žaidimo, 5 klaidos), finalo serijoje dvitaškius metė vos 31,7 procento taiklumu.

„Tai yra labai skaudu. Mes troškome titulo, bet jo nepasiekėmė, mums pritrūko vieno žingsnio. Tai – siaubingas jausmas“, – nusivylimo neslėpė jis.

Įdomu, kad pasirodžiusiose pirmose lažybininkų prognozėse ankstyvais kito NBA sezono favoritais vėl įvardijami „Warriors“ ir „Celtics“ klubai. Po jų rikiuojasi Bruklino „Nets“, Los Andželo „Clippers“ ir Milvokio „Bucks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)