Praeityje „Žalgiriui“ ir „Fenerbahče“ atstovavęs Darjušas Lavrinovičius neabejoja Lietuvos čempionų sėkme šią savaitę.

„Dvi pergalės! Žiūriu optimistiškai, nes po skaudaus pralaimėjimo Stambulo „Anadolu Efes“ žalgiriečiai bus ypatingai motyvuoti atsigriebti“, – teigė aukštaūgis.

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse gruodžio viduryje „Žalgiris“ 99:62 nepaliko vilčių „Fenerbahče“. Po nemalonios viešnagės Kaune prie Stambulo klubo prisijungė buvę NBA krepšininkai Marko Guduričius ir Kyle‘as O‘Quinnas, į rikiuotę sugrįžo Janas Vesely, ir per kitas 14 rungtynių turkai pasiekė net 12 pergalių.

Nepaisant puikių rezultatų ir nepalankių „Betsafe“ ekspertų prognozių, kurie „Žalgirio“ pergalei palieka vos 27 proc. tikimybę, D. Lavrinovičius įsitikinęs, kad varžovai šįkart nėra neįkandami kaip „Barcelona“ ar „Anadolu Efes“.

„Nepriskirčiau „Fenerbahče“ prie šių ekipų. Ji yra labiau pažeidžiama ir turi silpnų vietų. „Žalgirio“ treneriai turės paruošti tinkamą planą, kaip jas atakuoti“, – sakė D. Lavrinovičius.

Praėjusią savaitę tai įrodė „Valencia“ krepšininkai, kurie surakino „Fenerbahče“ puolimą ir laimėjo 66:52.

Tiesa, problemos neaplenkia ir „Žalgirio“ – kauniečiams negali padėti traumuotas Artūras Milaknis, o praėjusią savaitę mačo su „Anadolu Efes“ nebaigė dubenį susižeidęs Joffrey Lauvergne‘as. Visgi „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris teigė, jog trauma neatrodo rimta ir prancūzas veikiausiai žais Stambule.

Per dvylika dienų (kovo 2-14 d.) kauniečiai sužaidė net šešerias rungtynes. Dėl įtempto tvarkaraščio M. Schilleris pripažino negalintis vykdyti normalių treniruočių, tačiau D. Lavrinovičius mano, kad tai nesukliudys kauniečiams.

„Negalima sakyti, jog žalgiriečiai pralaimi dėl nuovargio. Jis kiek jaučiasi, tačiau žaidėjai žino rungtynių svarbą ir kovos dėl patekimo į atkrintamąsias. Kauniečiai jau įrodė galintys žaisti su visais. Jei visi bus sveiki ir pasiruošę, „Žalgiris“ turi puikias galimybes patekti į aštuntuką. Reikės sėkmės, tačiau likęs tvarkaraštis tikrai nėra sunkiausias“, – pastebi 41-erių veteranas.

Stambulo komandos garbę šį sezoną gina buvęs žalgirietis Edgaras Ulanovas, kuris su „Žalgiriu“ sužaidė prasčiausią sezono mačą – per 11 minučių pelnė 2 taškus ir surinko -4 naudingumo balus. Per pastarąsias dvejas rungtynes puolėjas į krepšį metė vos tris kartus ir taškų nepelnė.

Vis dėlto, D. Lavrinovičiaus teigimu, jis puikiai vykdo užduotis ginantis ir gali naudingai pulti, tačiau tai priklauso nuo trenerio Igorio Kokoškovo sistemos.

„Legionieriui sunkiau nei vietiniams, nes visi užsieniečius vertina pagal statistiką. Tokioje situacijoje svarbu žaisti pas labai stiprų trenerį, sugebantį pasakyti, kad gynybinio stiliaus krepšininkas yra reikalingas, atlieka naudingą darbą komandai. Reikia apginti žaidėją, kad jis nebūtų puolamas dėl statistikos“, – paaiškina D. Lavrinovičius.

Eurolygoje šį sezoną E. Ulanovas vidutiniškai rungtyniauja po 19 minučių, pelno po 4,5 taško, atkovoja 1,6 kamuolio ir renka 4,7 naudingumo balo.

Po turkų išbandymo „Žalgiris“ sekmadienį svečiuosis pas Giedriaus Žibėno treniruojamą „Rytą“. Sostinės ekipa laimėjo vienuolika susitikimų paeiliui ir įsitvirtino antroje lentelės vietoje po „Žalgirio“.

„Rytas“ atsigavo emociškai, įgavo formą ir vienose rungtynėse gali mesti iššūkį „Žalgiriui“. Vilniečiai yra varžovai nuo senų laikų, tačiau „Žalgiris“ šią savaitę turi akcentuoti Eurolygos mačą. Nugalėti „Rytą“ svarbu dėl žiūrovų ir prestižo, bet kauniečiams dabar turėtų būti aktualesnė Eurolyga“, – tvirtina D. Lavrinovičius.

„Betsafe“ ekspertai prognozuoja, jog „Žalgiris“ išsiveš pergalę iš Vilniaus. Tam skiriama 75 proc. tikimybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)