„Kartais atrodė, kad žaidžia skirtingai pasiruošusios komandos“, – sakė D. Adomaitis.

Iš tikrųjų, latviai savaite ilgiau rengėsi pasaulio čempionato atrankos kovoms, kurios vyks kitą savaitę, ir jau turėjo vieną repeticiją, kai 84:86 nusileido suomiams.

Kita vertus, kaip ir lietuviai, šiauriniai kaimynai artėjančiam atrankos „langui“ subūrė komandą be NBA ir dalies Eurolygos žaidėjų. Tačiau Vilniuje sekmadienį atrodė pranašesni visa galva.

O sunkesniais momentais svečius gelbėjo patikrintas ginklas – tikslą pasiekė 15 iš 31 tolimo latvių metimo (48 proc.).

„Latviai buvo žymiai greitesni ir gynyboje, ir puolime, o mes visur vėlavome. Padarėme daug taktinių klaidų. Prieš rungtynes kalbėjome, kad tai metikų komanda, kad reikia atidžiai gintis ties perimetru, deja, to nepadarėme“, – apgailestavo D. Adomaitis.

Patys lietuviai blaškėsi iškrypę iš firminio savo žaidimo braižo, kokį anksčiau leisdavo demonstruoti solidi priekinė linija su Jonu Valančiūnu priešakyje.

„Kiekvienas „langas“ – nauja komanda, nauja istorija. Užtrunka laiko, kol sustatome viską į savo vietas. Todėl kiekviena treniruotė yra labai brangi, juk reikia susižaisti. Jau vakar per pratybas matėme, kad mums trūksta greičio priimant sprendimus, susikalbėjimo ginantis. Tikimės, kad per likusį laiką pagerinsime tai. Turime dar tris treniruotes, reikia eliminuoti šitą broką“, – užduotis kėlė rinktinės vairininkas.

Jis taip pat paprieštaravo puolėjui Mindaugui Kuzminskui, iškart po rungtynių prabilusiam apie „noro trūkumą“.

„Tokio žodžio kaip „nenusiteikimas“ rinktinės leksikoje išvis negali būti. Bet energijos išties stigo“, – komentavo D. Adomaitis.


Tuo metu jo tiesioginis sekmadienio oponentas Arnis Vecvagaras solidžios pergalės prieš lietuvius nesureikšmino.

„Nežinau, ką pasakyti. Žinoma, džiaugiamės laimėję, bet tai nieko nereiškia, tai tik draugiškos rungtynės. Pataikėme daug tritaškių, kitąsyk gali taip nebekristi, rezultatas jau gali būti ir kitoks. Bet dabar, be abejo, bent jau puolimu esu patenkintas. Šįkart Lietuva nebuvo taip susikoncentravusi į baudos aikštelę kaip įprasta, ir mes juos sėkmingai sustabdėme. Buvome kovingi, agresyvūs“, – kalbėjo Latvijos rinktinės strategas.

Lietuvos ekipa šiame susitikime vertėsi su dešimt žaidėjų. Prie jos prisijungti dar nespėjo Rokas Giedraitis ir Renaldas Seibutis.

Pastarasis atskrido į Vilnių sekmadienį, tačiau rungtynes stebėjo nuo atsarginių suolo be sportinės aprangos. R. Giedraitis į gimtinę parvyko tik rungtynių metu.

Primename, kad atrankos į pasaulio čempionatą rungtynes Lietuvos rinktinė rugsėjo 14-ąją išvykoje žais su Kroatija, o rugsėjo 17-ąją Vilniuje susikaus su Nyderlandais.

D. Adomaičio auklėtiniai yra atrankos J grupės lyderiai, iki šiol laimėję visus šešis žaistus susitikimus.

Latviai rugsėjo 14 d. namuose priims slovėnus, o rugsėjo 17 d. išvykoje galynėsis su Ispanija. Pasaulio čempionato atrankos I grupėje A. Vecvagaro auklėtiniai užima trečią vietą (4 pergalės/2 pralaimėjimai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)