Tarp Latvijos krepšinio federacijos ir L. Banchi sudaryta sutartis galios iki 2023-ųjų pasaulio krepšinio čempionato ciklo pabaigos. Joje numatyta galimybė sutartį nutraukti, jei Latvijos ekipa nepateks į pirmenybes.

Būtent pasaulio čempionato atranka ir bus pagrindinis L. Banchi teksiantis iššūkis – ši vasara mūsų kaimynų rinktinei bus laisva, nes jie nepateko į olimpinę atranką, kitą vasarą jie taip pat nežais, nes liko ir už 2022-ųjų Europos čempionato borto.

L. Banchi pastaruoju metu dirbo NBA G lygoje, Bruklino „Nets“ dublerių „Long Island Nets“ komandos trenerio asistentu.

Anksčiau jis treniravo komandas Italijoje, Vokietijoje, Graikijoje ir Rusijoje. Su Sienos „Montepaschi“ ir Milano „Armani Milano“ tapo Italijos čempionu, 2013 metais tapo šios šalies taurės laimėtoju.
Taip pat jis 2019 metais su Atėnų AEK triumfavo FIBA Tarpkontinentinėje taurėje.

L. Banchi Latvijos rinktinės trenerio poste pakeis Robertą Štelmaherį, kuris atsistatydino po fiasko Europos čempionato atrankoje.

Anksčiau Latvijos rinktinę yra treniravęs lietuvis Kęstutis Kemzūra, kuris 2009 metų Europos čempionate su mūsų kaimynais užėmė 13-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)