A. Kraulinis krepšinio trenerio karjerą pradėjo nuo darbo Rygos „Lokomotiv“ moterų komandoje, su kuria 1972 metais tapo Latvijos čempionu.

1974-aisiais krepšinio specialistas tapo stipriausios Latvijos vyrų komandos – Rygos VEF strategu.

A. Kraulinis taip pat vadovavo Taškento universiteto, Maskvos „Dinamo“, Rygos ASK komandoms, dirbo Irake ir Kolumbijoje.

1991 metais krepšinio specialistas grįžo į gimtinę ir tapo VEF vyriausiuoju treneriu, vėliau su SWH „Broceni“ ekipa tris kartus iškovojo čempionų titulą.

Nugalėtojų taurę į viršų strategas kėlė ir 2000 metais, kuomet „Ventspils“ pirmą kartą tapo šalies čempionu.

Krepšinio specialistas paliko ryškų pėdsaką ir Latvijos rinktinėje. Joje dirbo 1992-1993 metais bei 1999-2003 metais.

Po 2003 metų Europos čempionato strategas atsistatydino iš posto.

Strategas nuo 2004 metų savo patirtį pritaikė Latvijos moterų rinktinėje, tačiau 2005 metais paliko vyr. trenerio postą.

Vėliau krepšinio specialistas darbavosi Rusijoje, vėl grįžo į Venspilį ir čia savo žinias pritaikė „Venspils“ klubo sistemoje, kuriai priklausė iki 2011 metų.

A. Kraulinio paskutins ryškus laimėjimas – 2013 metais iškovotas Latvijos čempionų titulas su moterų „Cesu“ komanda.

Krepšinio specialistas rinktinei vadovavo 107-iose rungtynėse, šį pasiekimą neseniai pagerino jo auklėtinis Ainaras Bagatskis.

Kęstutis Kemzūra, Armandas Kraulinis
Armandas Kraulinis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją