Kitoje grupėje rungtyniaus Serbija, Angola ir Puerto Rikas, tad beveik neabejojama, kad norint iškovoti bilietą į Rio de Žaneirą, Latvijos rinktinei tektų nugalėti vieną geriausių Europos komandų – Serbijos rinktinę, rašo fiba.com.

Visgi latvių strategas A. Bagatskis dėl to nesijaudina bei tiki savo auklėtinių galimybėmis.

„Taip, Serbijos reputacija yra įspūdinga, tačiau jei norime patekti į Rio, turėsime būti pasiruošę nugalėti elitinę Europos komandą“, – sakė latvis.

O serbų komanda būtent tokia ir yra – 2009 metais ji užėmė antrą vietą Eurpos čempionate, 2010 metais liko ketvirti pasaulio čempionate, prieš dvejus metus pasaulio čempionate pakilo iki antros vietos, o praėjusiais metais Europos pirmenybėse užėmė ketvirtą vietą.

Serbijos rinktinės FIBA reitingas yra 6, o Latvijos – 35. Tačiau pirmiausia A. Bagatskio treniruojamai komandai reikia peržengti grupės etapą, kuriame laukia japonai ir čekai.

„Dar niekada nežaidėme prie japonus, tačiau informacijos visada galime gauti iš kolegų, – sakė A. Bagatskis. – Japonai žais greitą žaidimą bei mes daug tritaškių. Ūgis bus mūsų pusėje, tačiau turėsime būti pasiruošę jį išnaudoti.“

Su čekais latviai praėjusiais metais susitiko du kartus. Pirmame mače „braliukai“ Rygoje nugalėjo 72:65, o rungtynėse dėl septintos vietos galią pademonstravo čekai – 97:70.

Visgi nors Latvijos rinktinės strategas A. Bagatskis pripažino, kad serbai yra A grupės lyderiai, treneris taip pat pabrėžė, kad nuvertinti Angolos ir Puerto Riko rinktinių taip pat negalima.

Žinoma, latvių pasirodymas stipriai priklausys ir nuo dviejų jaunųjų žvaigždžių – Kristapo Porzingio ir Davio Bertanio. Pirmasis galingai rungtyniauja NBA, tačiau nėra pažadėjęs padėti savo tėvynei, o antrasis po truputėlį grįžta po kryžminių kelio raiščių traumos.

Tuo metu čekai taip pat mano, kad stipriausia komanda Serbijoje bus būtent šeimininkų rinktinė. Visgi Jano Vesely ir Tomašo Satoransky vedama komanda nenurašo ir latvių.

„Latvija yra gera komanda, ypatingai, jei jų rinktinėje žais Kristapas Porzingis, – sakė čekų kapitonas Jiri Welschas. – Jis nežaidė praėjusią vasarą Europos čempionate, tačiau NBA jis rungtyniauja tiesiog fantastiškai. Manau, kad jis nepraleis progos pabandyti patekti į olimpines varžybas.“

Olimpinis atrankos turnyras Serbijoje vyks liepos 4-9 dienomis. Turnyro nugalėtojas iškovos kelialapį į Rio de Žaneirą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)