Tuo metu, kai visos pagrindinės Europos ir pasaulio krepšinio lygos stabdo arba apskritai užbaigia (kaip LKL) savo čempionatus dėl koronaviruso pavojaus, Turkijos pirmenybių organizatoriai į susidariusią situaciją reaguoja kiek kitaip. Priimtas sprendimas turnyro nestabdyti, tačiau žaisti mačus be žiūrovų.

Turkijos krepšinio čempionatas lieka bene vienintelis iš pagrindinių turnyrų Europoje, kuris kol kas nėra stabdomas dėl pandemijos.

Šis faktas ėmė kelti pačių krepšininkų susirūpinimą.

„Aš tikrai nenoriu išreikšti nepagarbos atsakingiems asmenims, tačiau nuoširdžiai negaliu suprasti, kodėl Turkijos čempionatas yra tęsiamas tuo metu, kai visos kitos pagrindinės lygos turnyrus stabdo arba apskritai nutraukia, – savo socialiniuose tinkluose parašė 27-erių gynėjas. – Tai tiesiog yra nebesaugu ir aš nebematau prasmės, kodėl toliau turėtų būti vykdomos čempionato rungtynės.“


Sh. Larkinas nėra vienintelis Turkijos lygos krepšininkas, kuris viešai išsakė savo poziciją dėl tęsiamų pirmenybių. Stambulo „Fenerbahče“ žaidėjai Muhammedas Ali ir Malcolmas Thomas bei Stambulo „Galatasaray“ narys Zachas Auguste'as taip pat neigiamai reagavo socialiniuose tinkluose.

Galima prisiminti, kad kiek anksčiau šiais metais Sh. Larkinas oficialiai gavo Turkijos pilietybę ir tapo šios šalies krepšinio rinktinės nariu.

Jei turnyro organizatoriai nepersigalvos, Sh. Larkinas ir visa „Anadolu Efes“ komanda sekmadienį už uždarų durų turės žaisti rungtynes su Ankaros „Turk Telekom“.

Primename, kad penktadienį, kovo 13-ąją apie savo sprendimus dėl koronaviruso laikinai stabdyti čempionatus informavo VTB Vieningoji lyga ir Izraelio lyga, o LKL apskritai ėmėsi radikalių veiksmų, paskelbė čempionatą baigtu, o čempionu karūnavo turnyro lentelės lyderį Kauno „Žalgirį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)