Šeštadienio mūšiu Kaune paaiškėjo naujieji čempionai. „Žalgiris“ savo arenoje po atkaklios kovos 97:87 (23:24, 23:21, 24:24, 27:18) palaužė svečius iš sostinės.

Serija baigėsi rezultatu 3:2, taurę po metų pertraukos iškėlė „Žalgiris“.

Tačiau rungtynių baigtis nebuvo aiški iki pat paskutinės minutės.

Kendale'as McCullumas likus pusantros minutės tritaškiu nuo lentos persvėrė rezultatą (87:86).

Isaiah Tayloras atsakė keturiais baudų metimais. Paskutinę minutę amerikietis pradėjo dvitaškiu su pražanga. Rungtynes uždarė pramestas vilniečių metimas ir I. Tayloro dėjimas likus vienam prieš krepšį.

Po dvikovos G. Žibėnas didžiavosi savo auklėtiniais.

„Parodėme čempionišką charakterį. Titulą gynėme iki pat paskutinės minutės, turbūt ekipas skyrė 1 ar 2 taškai ir Kendale'as McCullumas prametė gerą metimą iš toli.

Ko trūko finale? Turbūt visa serija parodė, kad trūko namų pranašumo. Po trečių rungtynių maniau, kad mums trūksta lyderystės, charakterio, bet po ketvirtų rungtynių atsiėmiau savo žodžius.

Išmečiau juos labai toli į šiukšlių dėžę. Serija parodė, kad mums trūko tik namų pranašumo.

Sezoną vertinsiu trumpai: labai stiprus ir įsimintinas. Spalio pradžioje sekė penkių nesėkmių serija, laukė ilgas pokalbis su vadovybe ir jautėme stiprų palaikymą.

Po penkių pralaimėjimų keliavome į Alytų žaisti su Vilkais“ ir laimėjome, vėliau ir prieš „Peristeri“ ir „Žalgirį“. Štai kokie to pokalbio rezultatai.

Kita duobė – po KMT sekę keturi paeiliui pralaimėjimai įskaitant ir dvi nesėkmes taurės finalo ketverte. Kitose rungtynėse su nuostoliais, sunkioje situacijoje turėjome žaisti su „Žalgiriu“. Prieš dvikovą sulaukėme „B Tribūnos“ vaikinų ir jų palaikymo.

Kai mums buvo žiauriai sunku, tribūna buvo su mumis. Todėl sezoną vertinu stipriai, įsimintinai.

Klausite, kokių žaidėjų ieškosime vasarą. Tai tokių, kurie turi nugalėtojo mentalitetą. Ne statistikos ieškosime, ne pavardžių, o tų, kurie turi nugalėtojo mentalitetą.

Galiu pasakyti, sezonas ilgas, varginantis, išsekęs, bet „Žalgirio“ areną palieku iškelta galva. Atsakiau į jūsų esminį klausimą. Gerbiu jūsų darbą ir linkiu geros vasaros“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Rungtynių apžvalga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją