Olimpinis krepšinio turnyras pirmą kartą bus organizuojamas trijose skirtingose šalyse, o iš viso jame dalyvaus 18 ekipų. Prieš savaitę buvo paskelbta, kad olimpinės atrankos vyks Italijoje, Serbijoje ir Filipinuose.

Kiekviename iš turnyrų kovos po 6 ekipas. Italai varžybas organizuos Turino „Pala Alpitour“ arenoje (talpina 16,6 tūkst. žiūrovų), serbai – sostinės Belgrado „Kombank“ arenoje (25 tūkst. žiūrovų), o filipiniečiai – sostinės Manilos „Mall of Asia“ arenoje (20 tūkst. žiūrovų).

Latviai, kurie galimybę kovoti dėl bilieto gavo tik palankiai susiklosčius šeimininkų rinkimams, sulaukė sėkmės ir burtų traukimo ceremonijoje: tiek čekai, tiek japonai mūsų kaimynams tikrai yra įveikiami, o pasimokę iš Lietuvos rinktinės jie galėtų pranokti ir Serbiją, kuri veikiausiai triumfuos savoje grupėje.

Belgradas: A grupė – Serbija, Angola, Puerto Rikas ; B grupė – Čekija, Japonija, Latvija.

Manila: A grupė – Kanada, Senegalas, Turkija ; B grupė – Prancūzija, Filipinai, Naujoji Zelandija.

Turinas: A grupė – Graikija, Iranas, Meksika ; B grupė – Italija, Tunisas, Kroatija.

Pirmąsias vietas grupėse užėmusios ekipos susikaus finaliniame mūšyje. Kelialapiai atiteks tik turnyrų nugalėtojoms. Atrankos varžybos vyks liepos 4-10 dienomis.

Vietas olimpiadoje jau užsitikrinusios yra Brazilijos, JAV, Lietuvos, Ispanijos, Australijos, Nigerijos, Venesuelos, Argentinos ir Kinijos rinktinės.

Moterų olimpinis atrankos turnyras birželio 13-19 dienomis vyks Prancūzijoje, Nanto mieste. Jame 12 komandų kovos dėl 5 kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

A grupė: Prancūzija, Kuba, Naujoji Zelandija.

B grupė: Turkija, Argentina, Kamerūnas.

C grupė: Baltarusija, Pietų Korėja, Nigerija.

D grupė: Ispanija, Kinija, Venesuela.

Kelialapius į žaidynes jau turi JAV, Brazilijos, Serbijos, Kanados, Australijos, Japonijos ir Senegalo moterų rinktinės. Rio de Žaneiro olimpiada bus surengta rugpjūčio 5-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)