Blankiose ir dideliu klaidų skaičiumi paženklintose rungtynėse atitrūkti nuo lenkų komandos „Lietkabeliui“ pavyko tik ketvirtajam kėliniui įpusėjus.

Likus 3 min. po Gedimino Oreliko tritaškio ir Gabrieliaus Maldūno dėjimo „Lietkabelis“ padidino savo pranašumą iki 7 taškų (62:55), o netrukus greitoje atakoje gudriai sužaidęs Vytenis Lipkevičius persvarą išaugino iki dviženklės (65:55).

Vroclavo ekipą treniruojantis ir Lietuvos krepšinio gerbėjams puikiai pažįstamas Andrejus Urlepas situaciją stabilizuoti dar bandė minutės pertraukėlėmis, tačiau jau buvo per vėlu.

Svečiai iš Panevėžio kovą po lenta laimėjo 39-31. Lenkijos ekipa prarado 18 kamuolių, o jų varžovai iš Lietuvos suklydo 16 kartų.

Panevėžiečiai pataikė 9 iš 31 (29 proc.), o Vroclavo krepšininkai – 4 iš 19 (21 proc.) tolimų metimų.

Vyriausiasis panevėžiečių ekipos treneris N. Čanakas išskyrė darbą prie savojo krepšio: „Gynyboje šiandien buvome neblogi. Puolime mes turėjome daug problemų, darėme daug klaidų ir priėmėme blogus sprendimus. Taip pat nepataikėme savo metimų ir prametėme baudas. Svarbiu metu mes gerai sužaidėme gynyboje, kai turėjome 6 taškų deficitą. Žaidėme tuo pačiu intensyvumu, todėl manau, kad nusipelnėme pergalės.“

Rezultatyviausias panevėžiečių gretose buvo 12 taškų surinkęs Panagiotis Kalaitzakis.

„Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 12 (6 atk. kam.), Gediminas Orelikas 11, Vytenis Lipkevičius ir Kristupas Žemaitis po 10, Gabrielius Maldūnas 9 (6 atk. kam.), Djordje Gagičius 7 (8 atk. kam.), Nikola Radičevičius 6, Tadas Vaičiūnas 3, Karolis Giedraitis – 2 taškai.

„Sląsk“: Cyrilas Langevine'as 19, Aleksanderis Dziewa 14, Ivanas Ramljakas 11 taškų.

Dar vienose trečiadienį vykusiose šios grupės rungtynėse Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ komanda namie 93:82 (25:17, 26:17, 21:15, 21:33) „Morabanc“ krepšininkus.

Dar trejos grupės rungtynės buvo sužaistos antradienį:

Ankaros „Turk Telekom“ – Levalua „Metropolitans 92“ – 73:65,

Hamburgo „Towers“ – Belgrado „Partizan“ – 97:106,

Trento „Dolomiti“ – Badalonos „Joventut“ – 56:86.

Kitą savaitę, spalio 26-ąją, „Lietkabelis“ namie priims „Lokomotiv-Kuban“.

Į kitą etapą (aštuntfinalį) pateks aštuonios geriausios grupės komandos.

Primename, kad Europos taurės sezono išvakarėse Panevėžio ekipa nuostolių neišvengė – čiurna plyšo ir kelio šoniniai raiščiai buvo patempti Dovydui Giedraičiui, iš rikiuotės iškritusiam maždaug dviem mėnesiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)