Po rungtynių Vilniuje vyriausiasis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis užsiminė apie tai, jog jam abejonių sukėlė teisėjų darbas.

Strategui netrukus paantrino klubo sporto direktorius Linas Kleiza, kuris akmenį į mačo arbitrų daržą metė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Aš labai noriu padėkoti „Lietuvos ryto“ fanams. Ši komanda tikrai taps Vilniaus pasididžiavimu, tačiau negaliu ir nenoriu nutylėti įvykusio fakto, kad šios varžybos buvo nulemtos ne žaidėjų, o teisėjų, kurie buvo „Žalgirio“ fanai.

Pasistengsiu, kad tai būtų paskutinis kartais ir pergalė visada būtų sąžininga. Kaip atrodo jums abiejų komandų baudų santykis?“, – piktinosi iš Kauno kilęs buvęs krepšininkas.

„Žalgiriui“ minėtame susitikime buvo užfiksuota 18 pražangų, o „Lietuvos rytui“ – 25. Skirtumas labiau apčiuopiamas pažiūrėjus į baudų metimo statistiką: kauniečiai metė 29 baudų metimus, o vilniečiai – vos 13.

Rungtynėms Vilniuje teisėjavo arbitrai Tomas Jasevičius, Jurgis Laurinavičius ir Juozas Barkauskas.

R. Kurtinaitis apie teisėjų darbą atsiliepė ne mažiau kritiškai.

„Nenoriu skųstis teisėjavimu, bet nėra teisinga, kai viena komanda meta 29 baudas, o kita komanda – 13. Nemanau, kad mes žaidėme kažkaip šiurkščiau už žalgiriečius. Žaidėme pagal Eurolygos taisykles, vyko kieta kova, buvo kieta gynyba. Ir manau, kad teisėjai turėtų leisti kietesnį žaidimą, kai susitinka dvi tokios komandos“, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo R. Kurtinaitis.

„Eurolygoje kartais būna taip, kad teisėjai palaiko, tarkim Turkijos komandas. Tačiau jeigu jie taip ir daro, bent jau rungtynių gale bando tai užmaskuoti. Šiuo atveju nebuvo net ir to. Manau, kad taisyklių traktavimo skirtumas šiose rungtynėse buvo per didelis. Mes nusipelnėme daugiau“, – dėstė „Lietuvos ryto“ vairininkas.

Dar pirmajame rungtynių kėlinyje sugedo vienas iš 24 sekundžių atakos laikrodžių. Pauzė užsitęsė, o po jos nuspręsta mačą tęsti veikiant tik vienam iš jų. Pirmoje mačo pusėje, atakuojant „Lietuvos rytui“, mačo pranešėja per mikrofoną skaičiavo antpuoliui likusias sekundes. Antroje mačo pusėje tokia dalia teko „Žalgiriui“.

Krepšinis.lt paklaustas, ar ši situacija turėjo įtakos žaidimo eigai, R. Kurtinaitis blykstelėjo ironija.

„Na, bent jau čia buvo vienodos sąlygos – ir mums, ir jiems, – šyptelėjo treneris, – Nieko nepadarysi, geriau žaisti su veikiančiu laikrodžiu, tačiau sąlygos šiuo atveju buvo vienodos. Bet kuriuo atveju, reikia pataikyti baudas ir iš po krepšio – čia laikrodis įtakos neturi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)