Jau sezono pradžioje „Kibirkšties“ pranašumą turėjo pripažinti LMKL čempionės Kauno rajono „Sirenos“ ir vicečempionė Marijampolės „Sūduva“.

„Jau pirmose rungtynėse teko kautis su labai pajėgiomis varžovėmis, abi pavyko nugalėti, žinoma, esu patenkinta pradžia, – teigė „Kibirkšties“ komandos puolėja Laura Juškaitė. – Pačiais svarbiausiais rungtynių momentais žaidėme geriau nei mūsų varžovės, dalinomės kamuoliu, atlikome vidutiniškai po 20 rezultatyvių perdavimų. Mūsų komandos branduolys išlikęs, nereikia pratintis vienoms prie kitų, aiškintis, kuri ką gali“.

Būtent puolėja L. Juškaitė buvo viena iš pagrindinių pergalės kalvių pirmuose susitikimuose. Devyniolikmetė vidutiniškai pelnė po 14 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Nematau kažkokių ribų, esame jaunos, nenuspėjamos, su kiekvienu maču tobulėjam“, – su šypsena pasakojo L. Juškaitė. – Vieną pusę mes galime daryti daug klaidų, klysti gynyboje, o kitoje pusėje jau pulti ir gintis be priekaištų. Šiuo metu mano sportinė forma nebloga, tačiau tikrai gali būti geriau.

Praėjusi vasara man davė Europos čempionato medalį bei kelialapį į naują divizioną, turėjau patirties dirbti su nauju treneriu, jo reikalavimais ir gavau naujas pamokas aikštėje.Šį sezoną su komanda noriu iškovoti LMKL medalį, o pati noriu kuo daugiau tobulėti. Visada norisi būti kuo aukštesniame lygyje, dirbu, stengiuosi, o ar pavyks būti tarp geriausių – parodys laikas“.

Jau penktadienį „Kibirkšties“ komandos laukia išvyka į Klaipėdą, kur vyks mačas su taip pat pralaimėjimų nepatyrusia ir pirmoje turnyro lentelės vietoje šiuo metu esančia „Fortūnos“ komanda.

„Klaipėdoje liko didelė dalis žaidėjų, kurios čia žaidė ir ankstesniais metais. Atvyko solidus papildymas. Nors dar ne visos krepšininkės žaidžia, tačiau išsiskiria Andra Gabalytė, kuri įnešė ramybės ir jaunoms žaidėjoms reikalingos patirties.

A. Gabalytė per pirmas dvejas rungtynes rinko po 11 taškų, atliko po 9 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo po 8 kamuolius. „Fortūnos“ sudėtyje ir rinktinės vidurio puolėja Lina Pikčiutė, tačiau ji kol kas nerungtyniauja dėl traumos.

Jau šeštadienį „Kibirkšties“ komanda savo gerbėjus kvies į rungtynes Vilniuje. Savo namų arenoje, Mykolo Romerio universitete, 13 val. prasidės susitikimas su „Šiaulių-Universiteto“ komanda. Saulės miesto komanda pastaraisiais metais būdavo LMKL turnyro lentelės dugne, tačiau šį sezoną pradėjo 2 pergalėmis ir yra lyderių grupėje. Šiauliečių atgimimas siejamas su vidurio puolėjos Ivetos Šalkauskės žaidimu. Ji per mačą renka po 25 taškus ir sugriebia po 17 kamuolių.

„Puikus I. Šalkauskės žaidimas leido Šiauliams švęsti 2 pergales, ji akivaizdi lyderė. Manau, kad mes turėsime rasti silpnų jos vietų ir daryti viską, kad jai žaisti būtų kuo sunkiau, – daug neatviravo L. Juškaitė. – Man nebuvo didelė staigmena, kad abi mūsų savaitgalio varžovės skina tik pergales. Dar anksti kalbėti, reikia palaukti pirmo rato pabaigos, kol visos komandos sužais su visomis. Gal kiek netikėtas silpnas čempionių „Sirenų“ startas“.

Rungtynių Vilniuje metu krepšinio sirgaliai turės galimybę dalyvauti akcijoje „Išpildyk Svajuko dramblionę ir keliauk į Indiją“, kurios metu visi įsigiję specialius drambliukus tampa „Kibirkšties“ klubo garbės nariais.

Tvarkaraštis:

Penktadienis, 16:30 val. Klaipėdos „Fortūna“ – Vilniaus „Kibirkštis“ (Klaipėdos kūno kultūros ir sporto centras)

Šeštadienis, 15 val. Vilniaus „Kibirkštis“ – „Šiauliai-Universitetas“ (MRU sporto salė, Ateities g. 20, įėjimas nemokamas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją