Nuo lapkričio pradžios, kai M. Kuzminską atleido Niujorko „Knicks“, krepšininkas tikėjosi sulaukti NBA klubų dėmesio, tačiau rimtesnių pasiūlymų neturėjo.

Galiausiai lietuvis Naujuosius metus pasitinka jau beveik sudaręs sutartį su Milano „AX Armani“ komandos.

„La Gazzetta dello Sport“ skelbia, kad viskas jau sutarta ir trūksta tik parašų.

Kontraktas turėtų galioti iki sezono pabaigos su galimybe jį pratęsti dar metams. Taip pat pranešama, kad dėl M. Kuzminsko kovojo ir Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) ekipa.

Krepšininkas sutartį su Eurolygoje 16-tą vietą užimančiu klubu (4/11) turėtų sudaryti iki 2019 m., bet su galimybe esant pasiūlymui persikelti į NBA.

Milano klube M. Kuzminskas prisijungs prie šioje ekipoje žaidžiančių Manto Kalniečio ir Artūro Gudaičio. Ši trijulė kovo 20-ąją užsuks į Kauną, kai Milano klubas Eurolygos 27-ame ture susitiks su „Žalgiriu“.

Šios savaitės viduryje NBA apžvalgininkas Michaelas Scotto pranešė, kad M. Kuzminskas gali rinktis iš penkių neįvardijamų stipriausios Senojo žemyno lygos klubų pasiūlymų.

Jo duomenimis, 28-erių vilniečiui siūlomos sutartys iki sezono pabaigos, tad kitą vasarą krepšininkas galėtų vėl mėginti grįžti į NBA.

Noro prisivilioti buvusį komandos žaidėją anksčiau neslėpė ir Kauno „Žalgiris“, tačiau puolėjas Lietuvos čempionams neatrodė įkandamas finansiškai. Niujorko „Knicks“ klube M. Kuzminsko atlyginimas šiame sezone siekė 3 mln. JAV dolerių – tai sudaro beveik trečdalį kauniečių biudžeto.

Anksčiau lietuvis teigė nusiteikęs laukti NBA ekipų pasiūlymų iki sausio 10 d., o tuomet išplėsiantis savo akiratį ir imsiantis svarstyti kitas alternatyvas.

„Knicks“ M. Kuzminską atleido lapkričio viduryje, treneriui Jeffui Hornacekui neradus jam vietos komandos sudėtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (434)