Dėl vietos pirmajame VTB Vieningosios lygos komandų trejete kovojančios „Lokomotiv“ ir CSKA surengė tikrą krepšinio spektaklį, o bene svarbiausius vaidmenis jame atliko Lietuvos krepšininkai.

Antro kėlinio pradžioje spurtavę 6:0 „Lokomotiv“ krepšininkai išsiveržė į priekį 33:22, bet svečiai ginklų nesudėjo ir įpusėjus susitikimui rezultatas buvo lygus – 53:53. Antroje rungtynių dalyje sėkmingiau žaidę Dimitrio Itoudžio auklėtiniai padidino savo pranašumą iki 6 taškų (63:57), bet tada charakterį pademonstravo Krasnodaro krepšininkai. Sukaustę varžovus kietuose gynybos gniaužtuose jie po 30 min. pirmavo 76:72.

Ir nors likus 5 min. šeimininkų persvara siekė tik 2 taškus (84:82), bet tada iniciatyvos ėmėsi M. Kuzminskas ir M. Kalnietis, padidinę sako komandos pranašumą iki 9 taškų (91:82). Nors CSKA krepšininkai dar bandė kilti į kovą, tačiau išvengti nesėkmės jiems nepavyko, o paskutinį vinį į jų karstą galingu dėjimu iš viršaus įkalė M. Kalnietis.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidęs Mindaugas Kuzminskas pelnė 25 taškus (5/6 dvit., 3/6 trit., 6/7 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 7 pražangas.

Mantas Kalnietis prie pergalės prisidėjo dvigubu dubliu. 34 metų įžaidėjas ne tik pelnė 13 taškų (4/5 dvit., 0/3 trit., 5/6 baud.), bet ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų, o taip pat atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas.

17 pergalę per 23 rungtynes iškovojusi Krasnodaro „Lokomotiv“ pakilo į 3 vietą, o 16 pergalių per tiek pat rungtynių surinkusi CSKA ekipa smuktelėjo į 4 turnyrinės lentelės poziciją.

„Lokomotiv“: Mindaugas Kuzminskas 25, Nigelas Williamsas-Gossas 21 (8 rez. perd.), Drew Gordonas 16 (11 atk. kam.), Mantas Kalnietis 13, Kevinas Hervey ir Willas Cummingsas po 11 taškų.

CSKA: Tornikė Šengelija 25, Darrunas Hilliardas ir Willas Clyburnas po 15, Michaelas Ericas 12 taškų.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)