„Neptūnas“ šioje poroje nėra laikomas favoritu, tačiau į sostinę atvykusi uostamiesčio komanda anksčiau laiko baltos vėliavos tikrai nesiruošė kelti.

„Lietuvos ryto“ gynybą kietu žaidimu po krepšiu pralauždavo Simas Galdikas, taikliais metimais sostinės ekipos sirgalius už galvos griebtis vertė Edgaras Želionis.

Po dviejų kėlinių švieslentė fiksavo lygų rezultatą – 41:41. Antroji mačo pusė taip pat nestokojo intrigos. Įpusėjus kėliniui 49:46 pirmavo svečiai iš Klaipėdos.

Tačiau nieko dramatiško dar neįvyko, serija iki 3 pergalių. Tai tik pirmas mūšis, kuriame praradome aikštės pranašumą.
Rimas Kurtinaitis

Visą trečią kėlinį šeimininkai buvo priversti vytis kovingą „Neptūną“, o prieš lemiamą kėlinį svečiai pirmavo 58:54. Tad ketvirtas kėlinys žadėjo maksimalią intrigą.

Atkarpą 9:0 laimėjęs „Neptūnas“ ketvirto kėlinio pradžioje atitrūko 63:54. Maža to, puolime strigę šeimininkai įpusėjus kėliniui po Tomo Delininkaičio tritaškio atsiliko jau 58:70.

Per pusę minutės 7 taškus iš eilės pelnęs „Lietuvos rytas“ kaip reikiant įaudrino „Siemens“ arenos publiką: ekipas skyrė 5 taškai (65:70), o žaisti buvo likusios 3 minutės.

E. Želionio baudų metimai ir sudėtingas Renaldo Seibučio dvitaškis įspeitė „Lietuvos rytą“ į kampą. „Lietuvos rytas“ nebeišsigelbėjo ir pralaimėjo 79:84.

Mes žinome, ką gali Galdikas. Mane labiau nustebino mūsų neįgalumas. Pasigedau to kovingumo, kurį turime demonstruoti.
Rimas Kurtinaitis

Po mačo Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis neslėpė nusivylimo, tačiau nedramatizavo situacijos: pralaimėtas pirmas mūšis, bet ne karas.

„Neptūnas“ praktiškai visas rungtynes kontroliavo, mes pirmavome tik pradžioje, vėliau – tik vijomės svečius. Varžovai labai pelnytai laimėjo, geriau kovėsi, demonstravo didesnę agresiją ir, žinoma, mūsų priekinė linija nesužaidė, taip, kaip mes tikimės iš jos.

Simas Galdikas dominavo rungtynėse, tai buvo pagrindinis „Neptūno“ koziris", – po mačo pripažino R. Kurtinaitis.

– Mačo pabaigoje pavyko sumažinti skirtumą iki penkių taškų, ko pritrūko, kad jūsų auklėtiniai būtų visiškai perėmę iniciatyvą?

– Jei pamenate, reguliaraus sezono scenarijus buvo toks pat: artėdavome, bet lemiamu metu visada kažko pritrūkdavo. Gal pasitikėjimo, sunku tą įvardinti. Nenorėčiau čia teisintis rungtynių nebuvimu, tai neturėtų paveikti žaidėjų.

Bet mes juk treniravomės. Aišku, turėjome kai kurių bėdų: Chrisas Krameris nesitreniravo beveik visą savaitę. Tad šiandien tai nebuvo jo geriausios rungtynės, nors jam didelių pretenzijų neturiu, jis visada stengiasi.

Trūko Louko Mavrokefalidžio,ypač tada, kai jo labiausiai mums reikėjo. Priekinė linija nesužaidė taip, kaip mes tikėjomės iš jos.

– Kai kurie žaidėjai užsiminė, kad dalis jų galėjo per daug pasitikėti savo jėgomis.

– Kai kurių žaidėjų aš nebesupratu. Mes norime žaisti greitai, tačiau reikia įvertinti situaciją. Atrodėme kaip laukiniai: lėkėme, šokome, metėme. Tas metimų pasirinkimas ir situacijos neįvertinimas mane nustebino, nekalbu apie realizaciją, ji buvo baisi. Įpusėjus mačui buvome pataikę tik kas trečią dvitaškį. Tai nesuvokiama, privalome atakuoti taikliau.

Privertėme klysti varžovus, tačiau patys padarėme 12 klaidų. Tačiau kokių? Kamuolys nuo mūsų rankų lėkdavo į užribį. Tai koncentracijos trūkumas. Nežinau, gal kai kurie žaidėjai tikrai per daug pasitiki savimi. Tačiau nieko dar neįvyko, serija iki 3 pergalių. Tai tik pirmas mūšis, kuriame praradome aikštės pranašumą.

– Ar toks S. Galdiko pasirodymas nustebino?

– Mes žinome, ką gali Galdikas. Varžovai žaidė taip, kaip visada.

Mane labiau nustebino mūsų neįgalumas. Pasigedau to kovingumo, kurį turime demonstruoti. Buvo situacijų, kaip aš vadinu, 50/50, tačiau mes jas pralaimėdavome. Mažos detalės, niuansai, tačiau turi įtakos žaidimui, rezultatui. Jau nekalbu apie kovą dėl kamuolių.

– Silpnokai sužaidė L. Mavrokefalidis.

– Mes iš jo daug tikimės, tai mūsų puolimo paspirtis, bet puolime jis nieko nedavė, pataikė tik vieną iš devynių metimų, tai labai prastas pataikymas. Bet mes juo tikime, jis daug rungtynių mums yra laimėjęs. Nežadame atsisakyti savo pagrindinio plano, bet reikia koreguoti kai kuriuos niuansus.

– Ilgai užtrukote rūbinėje, apie ką kalbėjotės su asistentais, žaidėjais?

– Nieko ypatingo, nematau reikalo panikuoti, kažką daryti. Su treneriais pasikalbėjome, kas negerai. Komandai pasakiau, kad trūko pastangų, kovingumo, taiklumo, situacijų įvertinimo.

Maksvytį stebino klaidų skaičius: turėjome pralaimėti

„Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis džiaugėsi vis gerėjančiu ekipos žaidimu: jei ketvirtfinalyje su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ uostamiesčio ekipa startavo blankia pergale, tai seriją užbaigė vilčių varžovams nepalikusiu uraganiniu žaidimu.

„Geros rungtynės, solidžios, tik užstrigome prieš jų spaudimą. Tai leido dukart „Lietuvos rytui“ grįžti į rungtynes.

Gerai išpildėme savo planą: tiek gynyboje, tiek puolime. Puikiai į žaidimą įsiliejo atsarginiai krepšininkai. Džiaugiamės labai svarbia pergale, bet žinome, kad dar reikia dviejų pergalių šioje serijoje“, – teigė K. Maksvytis.

Strategą stebino gausybė klaidų: net 23 kartus suklydęs „Neptūnas“, anot K. Maksvyčio, remiantis teorija, turėjo pralaimėti.

„Padarius 13-14 klaidų, manoma, kad ekipa neturi daug šansų laimėti. Tai buvo vienintelis deguto šaukštas medaus statinėje“, – tvirtino „Neptūno“ vairininkas.

„Nenoriu džiaugtis per anksti, tačiau serijos su Pasvaliu pradžia buvo labai sunki, nežinau kodėl, gal tai stresas. Darėme daug klaidų ir vienas neigiamų dalykų tas, kad tebeklystame dažnai.

Taip, kaip žaidėme paskutines ketvirtfinalio rungtynes ir šį pusfinalio mačą, palieka solidų įspūdį“, – pažymėjo K. Maksvytis

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ pusfinalio serijos tvarkaraštis:

Gegužės 28 d. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 79:84

Gegužės 30 d. Klaipėdos „Neptūnas“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“

Birželio 2 d. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“

Birželio 4 d. Klaipėdos „Neptūnas“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ (jei prireiks)

Birželio 6 d. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ (jei prireiks)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)