„Taylorą išvežė į ligoninę, veikiausiai jis pasitempė raumenį. Turbūt tai – didesnė problema mums nei pats pralaimėjimas“, – po mačo sakė „Wolves“ vairininkas Rimas Kurtinaitis.

33-ejų puolėjas iš Švedijos Šiauliuose spėjo sužaisti 10 min., per kurias protokolą ties savo pavarde pripildė 4 taškais, 2 atkovotais ir 3 perimtais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais, 1 bloku.

Nors Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) spėjo sužaisti vos ketverias rungtynes, buvęs ilgametis Madrido „Real“ (Ispanija) atstovas jau įrodė galintis tapti „Wolves“ lyderiu: čempionate jis fiksuoja 16,5 taško ir 17,3 naudingumo balo vidurkius.

Palikęs Šiaulių areną, J. Tayloras neišvydo puolimo spektaklio, kuris jo komandai neturėjo laimingos pabaigos – pralaimėta 102:107.

Nors skirtumas – nedidelis, ekipų strategai mačą vertino radikaliai priešingai.

„Kalbos, kad kiekvienas pralaimėjimas priartina prie pergalės, tėra kalbos. Su visa pagarba „Šiauliams“, mes šiandien privalėjome laimėti.

Kalbėjome apie tai tarpusavyje prieš rungtynes: jeigu norime būti arti finalo ar stipriausių ketverto, privalome nugalėti žemiau esančias komandas ir dar pasirinkti papildomų pergalių, kaip padarėme žaisdami su Kauno „Žalgiriu“, Vilniaus „Rytu“, Panevėžio „Lietkabeliu“. O dabar tos superrungtynės, tas papildomas taškas nusibraukia, nieko mums nebeduoda“, – graužėsi R. Kurtinaitis.

Priekaištų jis turėjo ir atsarginiams, ir pagrindiniams „Wolves“ krepšininkams.

„Niekaip nesuprantu: turime savo komandoje keturis rinktinių narius, bet likus pusantros minutės pirmaudami 4 taškais pridarome aibę klaidų. Negaliu paaiškinti – apie kokias strategijas galime kalbėti, kai įžaidėjai viduryje aikštės praranda kamuolį.

Apskritai gynėmės baisiai. Negalime lenktyniauti, kas daugiau įmes, tai – visiškai ne mūsų stilius, visiškai ne tas, ko siekiau pastarąjį pusmetį. Deja, šiandien taip įvyko. Sunku pasakyti, kodėl“, – susinervinęs buvo specialistas.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas Antanas Sireika, atvirkščiai, džiaugėsi ne tik dėl pergalės, ne tik dėl pademonstruoto „gan protingo kovingumo“, bet ir bendro rezultatyvumo.

„Retas atvejis: praleidome tiek tritaškių, bet vis tiek laimėjome. Vadinasi, kažkas padėjo – sakyčiau, pirmiausia netikėti sprendimai pabaigoje.

Atakuojantis krepšinis patinka žmonėms. Dabar jau nebesistebiu, kai per NBA rungtynes meta 140 ar 150 taškų – kodėl mes negalime kiekvieną kartą mesti po šimtą? Tegul mus kritikuoja už tą gynybą – juk geriau laimėti surinkus šimtą taškų, o ne 60. Toks visada buvau, toks ir būsiu, toks žaidimas labiau tinka ir mūsų turimiems krepšininkams“, – komentavo „Šiaulių“ treneris, pridūręs, jog nepaisant pralaimėjimo „Wolves“ yra pajėgesnė ekipa už jo auklėtinius.

Turnyro lentelėje „Šiauliai“ (10/9) žengia septinti, „Wolves“ (13/6) išsilaikė trapioje trečioje vietoje.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)