Sudėtingus metimus iki didžiosios pertraukos svaidę svečiai demonstravo retus gyvybės ženklus gindamiesi ties perimetru – „Žalgiris“ per du kėlinius pataikė vienintelį tritaškį.

Antrame ketvirtyje „Chimki“ spurtavo 16:2 ir laimėjo pirmą mačo dalį 48:39. Bet vos prasidėjus antrajai ir reikalams pakrypus į blogą pusę komandinės drausmės nebeliko nė kvapo – net tuščiose „Žalgirio“ arenos tribūnose išdėlioti sirgalių maketai atrodė gyvesni už maskviečius.

Kraujo skonį pajutę šeimininkai trečią kėlinį laimėjo net 39:13.

„Trečias kėlinys buvo siaubingas – ypač energijos, charakterio prasme. Tokio rezultato apskritai dar turbūt nesu turėjęs. Komanda buvo nekontroliuojama: per pirmas keturias kėlinio minutes paprašiau dviejų pertraukėlių, kurios nieko nepakeitė. Yra blogai, šiai komandai trūksta nugalėtojų charakterio“, – baisėjosi R. Kurtinaitis.

Pasiteisinęs, jog komanda iš karto po rungtynių skubės išvykti, „Chimki“ strategas spaudos konferencijoje atsakė tik į kelis žiniasklaidos klausimus.

Nors Rusijos krepšinio mėgėjų galvose jų turėtų kirbėti gausybė.

60-metis kaunietis teigė tikintis, kad absoliučių Eurolygos autsaiderių, turinčių vieną storiausių piniginių turnyre, padėtį dar galima pagerinti.

„Žinoma, tikiuosi, kad situaciją galima pataisyti. Buvo nemažai neblogų rungtynių, nors buvo ir tokių, kai komandai trūko pasitikėjimo. Po tokios pralaimėjimų serijos žaidėjai palūžta ne tik mūsų komandoje. Juos sunku nuteikti. Bet, pasikartosiu, turėjome neblogų rungtynių, kokias penkerias pralaimėjome paskutinę minutę“, – vilties bandė ieškoti R. Kurtinaitis.

Tik kažin, ar specialisto žodžiai skamba labai įtikinamai – net ir lietuvį mylinčių „Chimki“ vadovų bei rėmėjų kantrybė negali būti begalinė.

Tiesiai paklaustas, ar nenorėtų pats nieko nebelaukdamas mesti į šalį Maskvos priemiestyje iš rankų vis sprūstantį Sizifo akmenį, R. Kurtinaitis leido suprasti neketinantis atsistatydinti iš pareigų.

„Dirbu savo darbą: treniruojamės neblogai, bandome atgaivinti komandą. Yra lengviausia viską mesti ir važiuoti žvejoti, bet lengvų kelių neieškau“, – pažymėjo „Chimki“ vairininkas.

„Žalgiris“ penktadienį žaidė be traumuotų Patricio Garino ir Steve'o Vasturia, „Chimki“ stokojo Janio Timmos, Sergejaus Monios ir Jonaso Jerebko. Kaune taip pat nebuvo „Chimki“ nebereikalingo Grego Monroe.

Negana to, trečiame ketvirtyje ranką susižeidė Sergejus Karasiovas.

Bendras klubų tarpusavio dvikovų balansas per visą istoriją vis dar yra palankesnis „Chimki“ (8:4).

Primename, kad pirmąją šio sezono komandų akistatą Rusijoje „Žalgiris“ laimėjo 84:70, tuomet R. Kurtinaitis turėjo vos septynis sveikus žaidėjus.

Kitą savaitę kauniečiai svečiuose susitiks su kitais dviem Rusijos klubais Eurolygoje: Maskvos CSKA ir Sankt Peterburgo „Zenit“. „Chimki“ kausis su „Barcelona“ ir Stambulo „Anadolu Efes“.

"Žalgirio" - "Chimki" rungtynių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)