Jei po pralaimėjimo pirmame ture 76:78 prieš Atėnų „Panathinaikos“ galima buvo graužtis nagus, tai 70:84 nusileidus Kauno „Žalgiriui“ tik septynis žaidėjus turėjusiam Rusijos klubui telieka nuryti karčią piliulę ir žiūrėti į priekį.

Šis mačas „Chimki“ strategui Rimui Kurtinaičiui buvo tikras galvos skausmas, nes jam teko verstis be viso būrio savo auklėtinių: Janis Timma, Jevgenijus Voronovas, Maksimas Baraškovas, Jordanas Mickey ir Gregas Monroe – užsikrėtę COVID-19, Stefanas Jovičius, Aleksejus Švedas ir Dairis Bertanis – traumuoti, o Errickas McCollumas – karantine.

„Chimki“ savo sudėtyje turėjo minimalų kiekį – vos 8 žaidėjus, kurie registruoti Eurolygoje, o vienas jų – latvis Dairis Bertanis – net negalėjo žaisti.

R. Kurtinaitis spaudos konferencijoje pripažino, kad jo treniruojamas kolektyvas laimėti prieš „Žalgirį neturėjo jokių galimybių.

„Pirmiausia, noriu pasveikinti „Žalgirį“ su iškovota pergale. Jis šįvakar buvo stipresnis.

Žinoma, aš nenoriu ieškoti jokių pasiteisinimų, bet šį kartą buvo objektyvių priežasčių. Eurolygoje sunku išsiversti su šešiais žaidėjais. Manau, mano vyrai padarė maksimumą, ką galėjo. O dabar telieka laukti, kada kiti išsigydys koronavirusą ir traumas“, – kalbėjo jis.

Paklaustas apie pagal Eurolygos reglamentą jo komandai jau beveik grėsusį techninį pralaimėjimą, Kurtis skėsčiojo rankomis.

„Nežinau, aš esu treneris. Klube yra žmonės, kurie gilinasi į tas taisykles. Eurolyga jautriai sureagavo į susidariusią situaciją: nukėlė tiek mūsų, tiek ir „Zenit“ rungtynes su „Barcelona“.

Nenoriu spėlioti, bet dabartinės tendencijos ir koronavirusų atvejų skaičiai komandose rodo, kad ateityje gali tekti ir atšaukti rungtynes. Nes ir dabar... aš džiaugiuosi, kad mes žaidėme, bet jūs pasakykite: ar mes turėjome kokių nors šansų? Kaip mes galime šešiese laimėti? Juk čia Eurolyga – antra geriausia krepšinio lyga pasaulyje, po NBA.

Nemanau, kad buvo variantas perkelti rungtynes į priekį, nes yra reglamentas dėl minimum 8 žaidėjų, bet čia irgi ne išeitis“, – konstatavo 60-metis lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)