Po rungtynių Alytaus ekipos vyriausias treneris Rimas Kurtinaitis pasidžiaugė iškovota pergale ir teigė, kad rezultatas jį tenkina. „Pradžia neblogai pavyko, susikrovėme nemažą kraitį taškų ir vėliau stengėmės tą pranašymą išsaugoti. Aišku, pavargome, neturėjome vieno iš pagrindinių žaidėjų Ahmado Cavero, bet vyrai susitvarkė, ypač Arnas Beručka. Jis ir pirmose rungtynėse neblogai gynėsi prieš Marcusą Fosterį, ir šiandien žaidė daug, bet nepavargo. Išsaugojome rezultatą, gal norėjosi pabaigti tokiu skirtumu, kokiu pirmavome po dviejų kėlinių, bet čia yra „Rytas“, jie – čempionai, laimėti prieš juos 20 taškų persvara nėra paprasta. Nėra neįmanoma, tačiau sunku. Žodžiu, rezultatas tenkina, nors ir buvo klaidų, tačiau vyrai žaidė gerai. Atėjus Ericui Buckneriui mes jau susirenkame po krepšiais kamuolius ir šiandien, tikriausiai po bene trijų mėnesių pertraukos, pagaliau laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. O tai leido geriau organizuoti puolimą ir pelnyti daugiau taškų“, – samprotavo „Wolves“ strategas.

Vilniuje „Wolves“ gretose pirmą kartą žaidė abu naujokai – vidurio puolėjas E. Buckneris ir puolėjas Jeffas Tayloras. Pirmasis aikštėje praleido 30 min., pelnė 8 taškus ir atkovojo 10 kamuolių, o antras rungtynes žaidęs J. Tayloras per 29 min. pelnė 20 taškų ir atkovojo 8 kamuolius. „Ericui dar reikia padirbėti, jam nėra lengva, nes kol kas turėjome tik dvi treniruotes. Sudėtinga per tokį trumpą laiką
sukišti į galvą visą informaciją apie mūsų gynybos ir puolimo schemas. Bet tai yra mums reikalingas žmogus. Nesvarbu,ar jis atkovoja kamuolį, ar ne, bet jis būna toje vietoje, kur krenta kamuolys. Be to, šiandien pamatėme, kad jis ir Tayloras dėl kamuolio kovoja antrame aukšte, lanko lygyhe. Drąsiai gali duoti kamuolį tiek jam, tiek J. Taylorui, ir net jei derinys nepavyks, jie spręs atakos baigtį vienas prieš vieną“, – teigė R. Kurtinaitis.

62 metų strategas nepagailėjo gerų žodžių ir beveik 35 minutes aikštėje praleidusiam bei 14 taškų pelniusiam A. Beručkai. „Jis yra geras vaikis, supranta, ko noriu, paklusnus. Aš matau, kad iš jo galima išugdyti. Jis yra neblogas metikas, supranta ko aš iš jo noriu, kibus gynyboje. Matėme, kaip neblogai jis šiandien tvarkėsi su M. Fosteriu. Jei varžovai turi išreikštą 2-3 pozicijos lyderį, mes visada turime Beručką, kuris gali su priešininkų lyderiais susitvarkyti“, – konstatavo R. Kurtinaitis.

Ne vieną sezoną „Ryto“ klube praleidęs R. Kurtinaitis tikino, kad jam ši pergalė ypatingo įspūdžio nepadarė. „Aš į visas komandas žiūriu vienodai, su pagarba, ir su visais varžovais ruošiamės žaisti iš visų jėgų. Kartais pavyksta, kartais – ne. Taip, „Rytą“ aš gerbiu, čia prabėgo mano geriausi gyvenimo metai. Šiandien laimėjome, namuose, Alytuje – pralaimėjome. Toks yra sportas. Svarbiausia, kad nebūtų traumų“, – pareiškė „Wolves“ strategas.

Savo ruožtu, po septynių laimėtų rungtynių LKL pirmenybėse nesėkmę patyrusio „Ryto“ vyriausias treneris Giedrius Žibėnas pažėrė komplimentų „Wolves“ ekipa. „Šiandien alytiškiai buvo geresni. Jie diktavo kontaktą, ypač pirmoje rungtynių pusėje. Prisiimame pralaimėjimą, tikriausiai mes, treneriai, neteisingai paruošėme komandą, kaip žaisti prieš kontaktą. Kai sutinkame tokio pačio fiziškumo komandą, mes neteisingai įeiname į rungtynes. Bet pagarba mūsų žiūrovams, pagarba ir žaidėjams, kurie antroje pusėje grįžo į rungtynes, nepasidavė ir žaidė iki galo. Deja, to neužteko, nes pirmoje pusėje per daug paleidome rungtynes. Labai liūdina, kad leidžiame varžovams pradėti rungtynes dėjimais. Čia, turbūt, reikia prisiimti kaltę treneriams“, – teigė G. Žibėnas.

Anot jo, daugiausiai priekaištų kilo ne žaidėjams, o pačiam sau. „Turiu sau priekaištų, kad komandos teisingai neparuošiau. Mes žinome, kaip jie žaiždia, žinome, kad jie duos kontaktą, spaus per visą aikštelę, bandys perimti kamuolį po mūsų pirmo perdavimo, neduos mums priimti kamuolio. Lyg ir ruošėmės tam, lyg ir išdirbome, bet šiandien žaidėjų akyse mačiau, kad jie buvo nustebę tuo kontaktu. Nežinau, gal tai mano klaida. Jeigu paruošiau juos, tai, matomai, neteisingai“, – samprotavo „Ryto“ vyriausias treneris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją