Dabar maždaug tokia pati procentinė tikimybė, lygi vienam iš šešių (kaip metant lošimo kauliuką), skiriama tam, kad Eurolygos ketvirtfinalio serija baigsis jau kitą savaitę „Žalgirio“ triumfu 3:1, kas reikštų tiesiog neįtikėtiną sezono posūkį ir kauniečių kelionę į finalo ketvertą Vitorijoje – tą pačią, kurioje prieš du mėnesius buvo patirtas pralaimėjimas, beveik palaidojęs sezoną.

Tačiau tos pakasynos taip ir neįvyko, nes žaliai-baltų gvardija pabudo iš komos ir įsiveržė į atkrintamąsias. Maža to, ryškiu ketvirtfinalio poros favoritu įvardytas absoliutus reguliariojo sezono nugalėtojas „Fenerbahče“ klubas nebėra laikomas tokiu baubu, kurio žalgiriečiai negalėtų ne tik, kad pasiųsti labai ankstyvų atostogų, bet ir padaryti tai jau kitą ketvirtadienį.

Nors „Žalgiris“ vis dar nėra lenktynių, kurių finiše laukia bilietas į Eurolygos pusfinalį, lyderis, jo akcijos gerokai pakilo: tuo įsitikinęs tiek komentatorius Vaidas Čeponis, tiek treneris Erikas Kučiauskas, kurie DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“ tvirtino, kad dabartinis tikslas minimum yra laimėti bent vieną iš dviejų artimiausių mačų, o geriausia – sutvarkyti visus reikalus Kaune, kad nebereiktų grįžti į Stambulą.

Serija iki trijų pergalių dabar transformavosi į mūšį iki dviejų laimėjimų, o namų aikštės pranašumas perėjo į žalgiriečių pusę.

– Erikai, ar „Žalgirio“ triumfas Stambule, kur „Fenerbahče“ nebuvo suklupusi ilgiau nei metus, visus kozirius perkėlė į mūsiškių rankas?

– Be abejo, vis tiek dabar dvejas rungtynes žaisime Kaune – aišku, su labai galinga ir gerą sudėtį turinčia komanda, bet prie savų žiūrovų visi šansai yra mūsų pusėje. Tai, koks palaikymas visada Kaune būna – irgi papildomas impulsas bus.

Čia yra tikrai labai didelis žingsnis. Manau, kad tą supranta ir „Žalgirio“ vyrai: jie turi tą kozirį ir tą šansą iš dvejų rungtynių. Ir niekas dabar iš lietuvių nebenorėtų, kad serija vėl persikeltų į Stambulą.

Turbūt vienintelio trenerio, tikėjusio, kad laimėsime – Rimo Kurtinaičio – žodžiai, ko gero, po truputį pradeda pildytis.

– Vaidai, ar „Žalgirio“ galimybės po ketvirtadienio vagystės Turkijoje tikrai išaugo taip stipriai?

– Man sunku patikėti, kad „Žalgiris“ tris kartus iš eilės įveiktų „Fenerbahčę“ – tai būtų dar vienas stebuklas. Vienas jau įvyko, kai žalgiriečiai pateko į atkrintamąsias.

Bet Janas Vesely po traumos dar nėra geriausios savo sportinės formos, traumuotas labai fiziškai stiprus ir naudingas vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne'as... „Žalgiris“ skirs didesnį dėmesį Kostui Sloukui, ties kažkuo rizikuos ir tos trys pergalės iš eilės būtų tikras stebuklas, bet mes visi jo laukiame.

Aš to nenorėčiau, bet prognozuoju, kad vis dėlto bus penktosios rungtynės, nes sunku prieš tokį trenerį ir tokią komandą laimėti tuos tris kartus paeiliui. Tačiau visko gali būti.

– Erikai, o koks žvelgiant iš dabartinės situacijos galėtų būti „Žalgirio“ tikslas minimum?

– Šiame pasaulyje neįmanomų dalykų nebūna. Esmė tokia: kai manęs draugai klausia, ar turime šansų ir kiek, aš jiems atsakau, kad jeigu komanda išeina žaisti, ji šansų jau turi, o kiek, paaiškėja tik žaidimo eigoje.

Nutraukęs tą turkų pergalių seriją „Žalgiris“ įgijo papildomos energijos ir pasitikėjimo. Tikslas minimum dabar – laimėti dar bent vienas rungtynes. Jeigu pavyktų laimėti antradienį, tada jau turbūt visa Lietuva giliai širdyje galvos, kad galima nugalėti ir trečią kartą bei sezoną išvis paversti fantastiniu.

Todėl tikiu, kad ir „Žalgiris“, ir „Fenerbahče“ viską mes į trečiąsias rungtynes Kaune. Jos galbūt nebus labai gražios, bet bus daug kovos ir viso kito.

– Vaidai, kokios tikiesi Željko Obradovičiaus kariaunos reakcijos po gauto antausio savo tvirtovėje? Ar „Fenerbahče“ veidas bus kitoks nei antrame susitikime?

– Manau, kad kitoks nuo pat pirmųjų minučių. Turkai demonstruos maksimalų susikaupimą, ko nebuvo antrose rungtynėse ir kas jautėsi. Tai bus tikras karas.

Tačiau net jei ir serijos rezultatas taptų 2:2 bei viskas vėl persikeltų į jų teritoriją, „Fenerbahče“ žaidėjai per lemiamą mačą jaustų didelę įtampą.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)