Pirmą rungtynių dalį varžovams ant kulnų lipusi Maskvos srities komanda leido Aito Reneseso auklėtiniams pabėgti po didžiosios pertraukos, o savo pergalę ALBA galutinai įtvirtino paskutiniame kėlinyje, kai leido „Chimki“ pelnyti vos 7 taškus.

R. Kurtinaičio auklėtinius labiausiai stabdė klaidos, kurių jie padarė net 19. Tiesa, dėl komandą persekiojančios traumų epidemijos prieš Berlyno komandą žaidė vos 8 žaidėjai. Prieš pat rungtynes paaiškėjo, kad žaisti negali Janis Timma, susižeidė ir Igoris Volchinas.

Nugalėtojams R. Giedraitis pelnė per 18 min. pelnė 9 taškus (1/1 dvitaškiai, 2/7 tritaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 3 kamuolius, perėmė kamuolį ir surinko 6 naudingumo balus.

Chimki“: Jeremy Evansas 16, Devinas Bookeris 10 (8 atk.k.), Dairis Bertanis ir Andrejus Desiatnikovas (8 atk.k.) po 9, Sergejus Karasiovas 8.

Alba“: Marcusas Erikssonas 16, Peytonas Siva 12 (7 rez.p.), Martinas Hermannssonas ir Nielsas Giffey po 10, Rokas Giedraitis ir Landy Nnoko po 9.

„Turėjome šiandien tokias pačias problemas, kaip ir vakar, tik žaidėjų liko dar mažiau. Komandoje daug traumuotų krepšininkų. Galvojome, kaip iš tokios situacijos išsisukti. Pavyzdžiui, nemėgstu žaisti aikštės gynybos, tačiau teko ją pritaikyti dėl žaidėjų trūkumo. Galutinis rezultatas neatspindi rungtynių eigos. Tenka apgailestauti, kad toks skirtumas tapo dėl paskutinių dviejų mačo minučių“, – po rungtynių kalbėjo R. Kurtinaitis.

„Chimki“ komandai padėti negalėjo Aleksejus Švedas ir Anthony Gillas, susižeidę per kontrolines rungtynes su Milano „Armani“. Abu sezonui ruošiasi pagal individualią programą. Dėl traumos kol kas taip pat nežaidžia Timofejus Mozgovas, Jegoras Vialcevas, Piotras Gubanovas ir Večeslavas Zaicevas. Prie komandos artimiausiu metu turėtų prisidėti dar vienas legionierius – Stefanas Jovičius.

Pirmose kontrolinėse rungtynėse Zadare „Chimki“ 82:90 (16:19, 21:24, 20:24, 25:23) nusileido vietos „Zadar“ ekipai. Paskutinėje dvikovoje R. Kurtinaičio auklėtiniai penktadienį susigrums su „Anadolu Efes“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)