„Esu laimingas, kad tapsiu „Chimki“ ekipos dalimi ir žaisiu vadovaujamas Rimo Kurtinaičio. Jau dirbau su treneriu VEF komandoje, jis daug prisidėjo prie mano karjeros kilimo. Džiaugiuosi, kad atstovausiu tokiai kovingai, stipriai komandai ir sieksiu įgyvendinti kartu aukštus tikslus“, – sakė D. Bertanis.

Paskutinį sezoną D. Bertanis buvo vienas geriausių snaiperių Eurolygoje, jo tritaškių pataikymo procentas siekė 53,6 proc.

„Pažįstu Dairį jau seniai, kai jis perėjo pas mane į VEF iš „Ventspils“. Tuomet iš antrosios jį perkėliau į įžaidėjo poziciją ir tai buvo nuostabus sprendimas. Dairis gavo naują patirtį, išmoko geriau matyti ir suprasti žaidimą. Tai davė impulsą jo karjerai. Dabar matau jį pirmiausiai atakuojančio gynėjo pozicijoje, tačiau sezonas ilgas, o nuo traumų niekas neapdraustas – jei prireiks, galės perimti ir įžaidėjo užduotis. Dairis – geras snaiperis, greitas ir yra tvirto charakterio. Tai išskirtinis latvių krepšininkų bruožas. Kaip jau supratote iš Janio Timmos – tai tikri kovotojai“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Savaitgalį R. Kurtinaitis pratęsė sutarti su „Chimki“ dar dviems sezonams. Su juo kartu toliau dirbs asistentai Robertas Kuncaitis ir Aurimas Jasiulionis.

Į Sankt Peterburgo „Zenit“ keliasi ir Eurolygoje debiutuos universalus puolėjas Timas Abromaitis. Pirmadienį dvejų metų sutartį su Rusijos klubu pasirašęs 29 metų 203 cm ūgio puolėjas atvyksta iš Tenerifės „Iberostar“ komandos.



Ispanijos lygoje paskutinį sezoną lietuvių kilmės amerikietis vidutiniškai per rungtynes pelnė 11,7 taško ir atkovojo 3,9 kamuolio.

Lietuvių kilmės krepšininkas padėjo Tenerifės ekipai pasiekti Ispanijos taurės pusfinalį ir FIBA Čempionų lygos finalą. Nuo 2015 metų Tenerifėje žaidžiantis T. Abromaitis 2017 metais laimėjo su komanda FIBA Čempionų lygą, o 2018 metais – Tarptautinės taurės trofėjų. Krepšininkas buvo JAV universitetų rinktinės narys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)