Antro kėlinio pabaigoje rezultatui esant 56:47 „Raptors“ įžaidėjas Kyle'as Lowry metė iš vidutinio nuotolio ir nepataikė, tačiau nuo lanko atšokusį kamuolį gaudęs turkas O. Ašikas netyčia įsimušė jį į savo krepšį.

Pagal NBA taisykles taškai tokiu atveju yra įskaitomi ne paskutiniam kamuolį lietusiam atakavusios komandos žaidėjui, o tam, kuris buvo arčiausiai varžovo, įmetusio kamuolį į savo krepšį („A field goal accidentally scored in an opponent's basket shall be added to the opponent's score, credited to the opposing player nearest the shooter and mentioned in a footnote“, - NBA Rule No. 5, Scoring, d).

Kadangi šiame epizode su O. Ašiku dėl kamuolio grūmėsi J. Valančiūnas, nepaisant net to, kad jis atakos metu nė sekundei neprisilietė prie kamuolio, dvitaškis buvo įskaitytas būtent jam.

Netikėtai apdovanotas buvo ir netaiklaus metimo autorius K. Lowry, kuriam šiame epizode buvo priskaičiuotas puolime atkovotas kamuolys, nors dėl jo jis net nekovojo.

NBA rungtynių tarp „Rockets“ ir „Raptors“ klubų eigos nuorašas

* * *

Primename, kad dvikova tarp „Rockets“ ir „Raptors“ klubų tapo istorine Lietuvos krepšiniui - joje žaidė net trys lietuviai: Donatas Motiejūnas 1 min., Linas Kleiza 5 min., J. Valančiūnas 32 min.

Beje, antradienį NBA lygoje buvo ir daugiau kuriozų: štai Los Andželo „Lakers“ lyderis Kobe Bryantas mače su Indianos „Pacers“ atliko netradicinį „trigubą dublį“: 40 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir net 10 klaidų, o „centras“ Dwightas Howardas pataikė vos 3 baudas iš 12 bandymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)