Kūrėjų teigimu, filme netrūks unikalios medžiagos iš 2011 metų Europos čempionato užkulisių, pasiruošimo čempionatui laikotarpio, o svarbiausias dalykas, akcentuojamas filme - siekis patekti į olimpines žaidynes.

„Tai yra taip pat istorija apie Lietuvą - šalį, kurioje trys milijonai širdžių plaka vienu krepšinio ritmu. Vakarų Virdžinijos dydžio šalis nuo nepriklausomybės atgavimo vienintelė kartu su JAV dalyvavo kiekvienų olimpinių žaidynių pusfinalyje per pastaruosius du dešimtmečius.

Šis filmas fiksuoja šalies kelią pakartoti šią ilgalaikę sėkmę ir Londono olimpinėse žaidynėse. Tai filmas, kurį krepšinio mylėtojai privalo pamatyti. Tai filmas, kuris suteikia tautai viltį“, - taip projektą pristato jo kūrėjai.

Kadrai iš filmo buvo filmuoti keturiose šalyse - Lietuvoje, Rusijoje, Turkijoje ir Ispanijoje, o „Tautos žaidime“ jūs išgirsite interviu su tokiais krepšininkais, kaip Linas Kleiza, Šarūnas Jasikevičius, Jonas Valančiūnas ir kitais, atstovavusiais Lietuvos nacionalinę komandai. 3 milijonų žmonių lemtis yra 12-os žaidėjų rankose“, - pabrėžiama projekto pristatyme.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją