Pergalė leido rungtynėms neregistruoto lietuvio komandai pakilti iš paskutinės A grupės turnyrinės lentelės vietos, į ją nustumiant įveiktuosius „Iberostar“. Šiuo metu Bilbao klubas žengia penktoje pozicijoje.

Nepaisant triumfo, „Retabet“ šansai iškopti tarp keturių pajėgiausių pirmenybių komandų atrodo migloti. Paskutinius du grupės etapo susitikimus Bilbao klubas žais su „Barcelona“ ir Malagos „Unicaja“.

Finaliniame varžybų etape 12 komandų kovoja padalintos į dvi grupes po 6-ias. Turnyrą visos ekipos pradėjo turėdamos po 0 pergalių ir vieno rato principu žaidžia su kitomis penkiomis grupės komandomis. 1-2 vietas grupėse užėmę klubai pateks į pusfinalį. Jį ir finalą sudarys po vieną mačą.

Prieš kiek daugiau nei dvi savaites dvejų metų trukmės sutartį su „Retabet“ pasirašęs Kulboka atnaujintoje sezono dalyje į aikštę dar nežengė. Remiantis Ispanijos žiniasklaidos pranešimais, lietuvis rungtyniauti negali dėl juntamų skausmų.

Ilgamečio baskų krepšinio bei „Retabet“ klubo legendos Alexo Mumbru treniruojami Bilbao žaidėjai į pergalę nužygiavo remdamiesi komandiškais veiksmais puolime – bent 7 taškus komandai surinko net 6 krepšininkai, o rezultatyviausiai pasirodė po 13 taškų pelnę Jonathan Rousselle'as ir Rafa Martinezas.

Tenerifės komandos nuo nesėkmės neišgelbėjo įspūdingas buvusio „Šiaulių“ klubo legionieriaus Nicko Zeislofto pasirodymas. Snaiperis iš JAV pataikė net 6 iš 10 tolimų metimų ir susitikimą užbaigė surinkęs 22 taškus.

„Retabet“: Johnathanas Rousselle'as ir Rafa Martinezas po 13, Emiras Sulejmanovičius (10 atk. kam.) ir Benas Lammersas po 10 taškų.

„Iberostar“: Nickas Zeisloftas 22 (2/2 dvit., 6/10 trit.), Giorgijus Šermadinis 13, Sasu Salinas ir Dani Diezas po 10 taškų.

Artimiausias rungtynes su Katalonijos sporto vėliavneše „Barcelona“ Bilbao krepšininkai žais trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)