Pandemijai surakinus sporto pasaulį, 36-erių arbitrė drauge su savo vyru užsirašė savanoriais ir ėmėsi dirbti ligonine virtusiuose globos namuose Salamankoje.

„Kol nepradėjau ten darbuotis, nenumaniau, kad situacija tokia rimta. Esu šokiruota dėl to, koks agresyvus šis virusas. Kartais apima bejėgiškumo jausmas, kadangi vyresniems ligoniams mažai kuo galime padėti“, – oficialiai Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) svetainei pasakojo ispanė.

Anot jos, slaugės darbas išsunkia tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

„Jis labai intensyvus. Per visą dieną turime penkias minutes nueiti į tualetą. O dar reikia laikytis saugumo protokolo: nusivilkti darbinę aprangą ir kitas apsaugos priemones, viską dezinfekuoti, o grįžtant iš naujo apsirengti. Net negalvojame, kada atsigerti vandens, nes nuolat būnant su kauke tai vis tiek neišeitų. Taip kasdien dirbame aštuonias valandas, bet atrodo, kad dvylika“, – sakė E. Mendoza.

Nuo 2017 metų ji yra profesionali ACB lygos teisėja, pernai dirbo Europos moterų krepšinio čempionate Serbijoje.

Jaunystėje E. Mendoza baigė slaugymo kursus ir kelis mėnesius dirbo globos namuose, prieglaudose. Vėliau krepšinis nuvedė ją kitu keliu.

Kilus pandemijai teisėjos artimieji bandė atkalbėti nuo rizikingos savanorystės, tačiau moteris tikina baimės nejaučianti.

Esperanza Mendoza, Pablo Laso

„Jeigu bijočiau, dirbti tokiomis sąlygomis nesugebėčiau. Tačiau jaudinuosi dėl savo senelių ir visos šalies. Išgyvenus tai, ką patiriu globos namuose, nepakeisti savo pasaulėžiūros neįmanoma“, – pažymėjo E. Mendoza.

Ispanijoje priskaičiuojama daugiau nei 200 tūkst. COVID-19 ligos atvejų, pareikalavusių daugiau nei 20 tūkst. gyvybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)