Nors buvo likę žaisti 10 sek., po įspūdingo lietuvių spurto juodkalniečiai nebeatsitiesė – antrą pergalę į savo sąskaitą įsirašė Lietuvos krepšininkai, varžovus nugalėję 79:77.

Ši pergalė tikram stebuklui prilygintina todėl, kad paskutinę 1 min. 5 sek. rungtynių atkarpą lietuviai laimėjo 10:1, o likus žaisti 1 min. dar atsiliko 69:76.

„Nuostabu, aš tiesiog jaučiuosi nuostabiai. Tai pirmas kartas, kai pataikiau tokį svarbų metimą“, – po rungtynių prisipažino 18-metis 192 cm ūgio krepšininkas, galintis žaisti ir lengvojo krašto puolėjo, ir atakuojančio gynėjo pozicijoje.

„Kai mes atsilikome, pradėjome žaisti agresyviau ir spausti varžovus gynyboje. Mums labai svarbu, kad pradedame kurti nugalėtojų mentalitetą, tai padės mums atkrintamosiose“, – teigė „Lietuvos ryto“ krepšinio mokyklos auklėtinis, kurio atstovaujama rinktinė pirmą čempionato dieną Liepojoje palaužė Serbiją, o vėliau sukūrė stebuklą žaisdama su Juodkalnija.

Rungtynėse su Juodkalnija S. Jarumbauskas iš viso pelnė 8 taškus, o susitikimo su serbais metu jis buvo rezultatyviausias tarp lietuvių – 19 taškų.

Pirmadienis Lietuvos rinktinei – laisva diena, o antradienį mūsiškių laukia akistata su Didžiosios Britanijos krepšininkais, savo sąskaitoje turinčiais vieną pergalę.

Į kitą čempionato etapą – aštuntfinalį – pateks visos 16 čempionato rinktinių.

Dėl šios priežasties, norint užimti 1-ąją vietą D grupės lentelėje, pergalė prieš Didžiosios Britanijos krepšininkus Gedimino Petrausko auklėtiniams yra reikalinga.

Tokiu būdu būtų galima gauti sąlyginai silpnesnį varžovą aštuntfinalio etape, kuriame D grupės ekipos susitiks su C grupės komandomis – Ispanija, Suomija, Ukraina ir Bosnija ir Hercegovina.

Grupės autsaideriai šiuo metu yra bosniai, pralaimėję abu žaistus susitikimus.

C grupė

(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.Ispanija220534
2.Suomija21123
3.Ukraina211-123
4.Bosnija ir H.202-432

D grupė

1.Lietuva22074
2.Serbija211263
3.D. Britanija211-223
4.Juodkalnija202-112

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)