Lygos prezidentui Remigijui Milašiui priklausančiame viešbutyje ant Ungurio ežero kranto (Trakų raj.) pirmadienio vakarą būrėsi šalies krepšinio grietinėlė: rinktinės strategas Jonas Kazlauskas, buvę krepšininkai Ramūnas Šiškauskas, Valdemaras Chomičius, LKL klubų vadovai, treneriai ir žaidėjai, teisėjai, politikai, verslininkai, kiti kviestiniai svečiai.

Regis, susidūrus su tokia publika, galva apsvaigo net ir renginio vedėjai, sukėlusiai juoko bangą, kuomet vietoje R. Milašiaus į sceną pakvietė jo bendravardį Vilniaus merą Remigijų Šimašių.

Be tradicinių iškilmingų kalbų, padėkų, sėkmės palinkėjimų, publika išgirdo ir proginį dvasininko „pamokslą“. Į LKL sezono atidarymą buvo pakviestas vyskupas Arūnas Poniškaitis, kuris, paėmęs mikrofoną į rankas, praėjusią naktį pasaulį stebinusį raudonąjį mėnulį lygino su krepšinio kamuoliu, žavėjosi komandine dvasia, padedančia įveikti stipresnį priešininką, ir linkėjo varžytis tarpusavyje garbingai.

LKL reguliarusis sezonas prasideda trečiadienį ir tęsis iki balandžio vidurio. Turnyras vyks keturių ratų sistema, tad kiekviena komanda sužais po 36-erias rungtynes. Nugalėtojų titulą gins Kauno „Žalgiris“, praėjusio sezono finalo serijoje, pasibaigusioje santykiu 4:0, nepalikęs vilčių Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Primename, kad šiame sezone LKL varžysis dešimt klubų: „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“, Utenos „Juventus“, Klaipėdos „Neptūnas“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, „Šiauliai“, Prienų-Birštono „Vytautas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Alytaus „Dzūkija“ ir Kėdainių „Nevėžis“. Paskutinę vietą praėjusiame sezone užėmę „Mažeikiai“ iškrito į Nacionalinę krepšinio lygą, o pastarosios čempionai Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ teise kilti aukštyn nepasinaudojo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)